Remedii pentru călcâie aspre

418
Remedii pentru călcâie aspre - calcaiecraptesiaspre-1358549711.jpg
Medicii spun că atât moștenirea genetică, cât și statul prelungit în picioare sau funcționarea deficitară a glandelor sudoripare ar fi principalele cauze care aspresc pielea călcâielor. Din păcate, majoritatea celor cu astfel de probleme se tratează… după ureche, preferate fiind obiectele sau substanțele abrazive, fără să știe că, în loc să vindece, acestea favorizează apariția infecțiilor. 

Din problemă cosmetică, la boală…

Cu toate că în stadiu incipient este doar o problemă pur cosmetică, netratată, poate duce la afecțiuni mai grave. Întrucât situația nu este deloc simplă, în situațiile mai severe trebuie să se consulte un dermatolog, din cauză că leziunile din pielea îngroșată a călcâiului pot ascunde chiar o afecțiune malignă, iar traumatizarea acestuia poate pune viața în pericol.

Din păcate, călcâiele aspre și crăpate sunt o problemă destul de des întâlnită, atât la bărbați, cât și la femei. Prin accentuarea crăpăturilor, pielea începe să sângereze, iar disconfortul se va transforma în durere.

Care sunt cauzele? De cele mai multe ori, la baza călcâielor aspre și uscate stau următoarele cauze: glandele sudoripare inactive; pielea uscată; obezitatea; tulburările tiroidiene; temperaturile ridicate din perioada sezonului cald; deficiena de vitamine, minerale și zinc; eczemele și psoriazisul; statul în picioare pe o perioadă îndelungată.

Ce e de făcut? Îngrijirea permanentă a călcâielor previne apariția crăpăturilor. Folosirea unor creme hidratante, bogate în vitamine și minerale, te va ajuta să-ți menii pielea catifelată și hidratată.

În cazul în care deja ai călcâiele aspre și crăpate, poți încerca o serie de remedii naturale.

-Uleiul de gălbenele în combinaie cu vitamina A i E are două roluri importante: înmoaie pielea i ajută la cicatrizarea crăpăturilor. Remediul se folosete în fiecare zi, până la ameliorarea problemelor.

- Un alt remediu eficient constă în înmuierea picioarelor în suc de lămâie, doar dacă fisurile nu sunt adânci și nu sângerează. Procedura se repetă în fiecare săptămână.

- Parafina este și aceasta bună în tratarea crăpăturilor. Pentru un astfel de tratament încălzește ceară de parafină și amestec-o cu puțin ulei de muștar. Crema se aplică seara și se lasă să acționeze până a doua zi, dimineața. Tratamentul trebuie să dureze cel puțin 15 zile.

- De asemenea, este foarte important să îți exfoliezi călcâiele de două ori pe săptămână.

Important: Înainte de a folosi orice remediu natural, călcâiele trebuie curățate bine cu o piatră ponce.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Când este posibilă rechemarea din concediu
Pagina a fost generata in 1.4132 secunde