Remedii pentru întărirea firului de păr

963
1
Remedii pentru întărirea firului de păr - parsanatossifrumos-1386510361.jpg
Toți ar trebui să știm că frumusețea părului pornește de la rădăcină. Cu cât aceasta este mai sănătoasă, cu atât firul de păr este mai strălucitor, mai hrănit și mai rezistent la rupere. Așadar, pentru a avea un păr cât se poate de frumos trebuie, mai întâi de toate, să se prevină deteriorarea rădăcinii firului de păr, iar apoi să se recurgă la tehnici de menținere a sănătății părului pe toată lungimea sa.

Balsamul, esențial. Așadar, pentru a avea un păr puternic nu trebuie uitat ca la fiecare spălare să se aplice un balsam corespunzător tipului de păr. Balsamul este bogat în agenți de îngrijire care au rolul de a proteja firul de păr împotriva deteriorării zilnice. Astfel spus, balsamul menține și ajută la îmbunătățirea sănătății firului de păr. Pe lângă balsam, o dată pe săptămână sau la fiecare spălare pentru părul vopsit, trebuie aplicată și o mască de păr. Datorită formulei mult mai concentrate decât a balsamului, masca ajută la hrănirea și hidratarea firului de păr în profunzime. În acest fel, firul de păr va fi restructurat de la rădăcină până la vârf și va rămâne mai puternic pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, prin aceste două metode ce sunt la îndemâna oricui, aplicarea balsamului și a măștii de păr, părul va avea mai mult volum, va fi mult mai mătăsos și mai strălucitor deoarece cuticulele ce protejează structura firului vor fi mereu închise și vor reflecta lumina. De asemenea, părul se va electrizeaza mai puțin.

Nu vă pieptănați des. S-a constatat că structura firului de păr se va deteriora mult mai ușor dacă va fi pieptănat foarte des. Pentru a evita încâlcirea părului este recomandată utilizarea balsamului de păr după fiecare spălare. Pe lângă aplicarea balsamului, care elimină probabilitatea ca părul să se elecrizeze foarte tare, acest fenomen mai poate fi împiedicat să apară și prin evitarea uscării părului prin frecare. Cel mai potrivit este ca părul ud să se tamponeze cu prosopul. În ceea ce privește căderea părului, acest lucru se poate realiza fie din rădăcină fie prin rupere și apare în urma distrugerii stratului exterior de cuticule și a cedării structurii interioare a firului.

Părul ud, mai predispus la rupere. Pentru a evita ruperea, nu este indicat ca părul sa fie pieptănat cât este ud, să fie frecat cu prosopul sau să se stoarcă.  Pe de altă parte, pentru a evita încâlcirea părului după spalare, specialiștii recomandă pieptănarea acestuia înainte de spălare, folosirea unui pieptene cu dinții rari, precum și pieptănarea de la vârfuri spre rădăcină. Totodată, pentru a avea un păr sănătos, masarea scalpului este esențială întrucât sporește circulația la nivelul scalpului și stimulează creșterea firului de păr. O atenție deosebită trebuie acordată și apei cu care se va spăla părul. O apă fierbinte va duce la deteriorarea firelor de păr. Părul va fi mult mai sănătos și mai strălucitor dacă se va alege pentru clătire o alternare a apei calde cu cea aproape rece.

Coafurile sofisticate fac rău părului. Este recomandată evitarea unor coafuri, cum ar fi cocul strâns, coada de cal, împletiturile strânse și permanentul strâns, tocmai pentru că distrug rădăcina firului de păr. De asemenea, pentru a scăpa de firele despicate, singura soluție este tunderea acestora. Odată înlăturate aceste fire despicate trebuie luate câteva măsuri de prevenire, cum sunt aplicarea balsamului și a măștii de păr. De asemenea, trebuie evitată folosirea frecventă a produselor de styling, respectiv a spumelor de păr, a cerii sau a fixatului. Acestea atacă firul de păr, îl fac mai sensibil și, deci, mult mai predispus la rupere.

Comentează știrea

Pele
4 iulie 2016
Caderea parului

Pierderea parului poate sa fie si de la tiroida si din aceasta cauza trebuiesc facute analize amanuntite pentru a afla motivul pentru care parul e fragil si abia apoi sa se faca un remediu pentru a scapa de caderea parului.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Artrita genunchiului
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se plătesc datoriile către angajator
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Grasă și frumoasă!" Dar și sănătoasă?
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 5.423 secunde