Rețete pentru masa de Crăciun

192
Rețete pentru masa de Crăciun - fooddrinks1341489127135232080813-1386510375.jpg
Lebăr de casă. Ingrediente: un ficat de porc, un plămân de porc, 500 g slănină de porc, maț gros de porc. Mod de preparare: Organele se curăță, se spală și se pun la fiert cu sare, boabe de piper și foi de dafin. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se toacă prin mașina de tocat împreună cu slănina crudă. Se frământă bine, se mai daugă sare după gust și piper măcinat. Mațul se curăță de grăsime și se spală cu apă și oțet. Se limpezește bine, după care se umple cu compoziția de ficat. Mațul se umple cu Țeava de cârnați atașată la mașina de tocat carne. Se umple mai lejer. Se leagă la capete, se pune la fiert în apa în care au fiert și organele și se înțeapă din loc în loc cu un ac. Se fierbe la foc mic 15 minute. Se scoate pe o tavă, se pune deasupra un fund de lemn cu o greutate, ca să se preseze. Se ține la rece.

Mușchiuleț de porc la cuptor. Mod de preparare: Mușchiulețul de porc, porționat, se așază într-o tavă, pe un… pat de ceapă tăiată solzișori și morcovi rondele. Se aleg apoi câteva mere, pe care le scobim și le fierbem în vin circa 10 minute, cu o lingură de unt în fiecare căpăcel. Când sunt gata se umplu cu varză călită. Tot ca garnitură puteți opta pentru piure de cartofi modelat cu șprițul și dat la cuptor cam 20 de minute.

Tort cu kiwi. Ingrediente: 6 kiwi, 500 g pișcoturi pentru șampanie, 300 ml șampanie, 300 ml frișcă lichidă, 400 ml iaurt, 300 g zahăr tos, 15 g gelatină, zahăr vanilat, esență de lămâie, două linguri de lichior de mentă, mentă, ananas. Preparare: kiwi se curăță de coajă, două bucăți se opresc pentru decor, iar restul se taie cubulețe. Gelatina se înmoaie în puțină apă rece și se lasă să se umfle. Când este gata, se pune într-un ibric, se mai adaugă puțină apă și se lasă pe foc să se dizolve. Se îndepărtează de pe sursa de foc și se lasă să se răcească. Iaurtul se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilat, lichiorul de mentă și esența de lămâie. Frișca se mixează, se amestecă bine cu gelatina, iaurtul, cuburile de kiwi și frunzele de mentă tocate mărunt. Pișcoturile se taie după mărimea formei în care o să punem compoziția, apoi se trec prin șampanie. Se tapetează forme cu folie alimentară, se așază pișcoturile și se toarnă crema de frișcă. Se așază deasupra feliile de kiwi, se introduc la rece și se lasă să se răcească. Se poate prepara și cu felii de ananas tăiate mărunt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Artrita genunchiului
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se plătesc datoriile către angajator
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Grasă și frumoasă!" Dar și sănătoasă?
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.6508 secunde