Renegată de părinți pentru că s-a măritat cu un "analfabet"

706

Articole de la același autor

Dezagămită de atitudinea părinților săi, tânăra și-ar dori să pună bazele unui club gen "Pro familia" la Constanța, unde cuplurile să poată învăța să se sprijine reciproc, să accepte opiniile și dorințele celuilalt, fără a se simți cumva complexate. Și, cine știe, poate că, încet-încet, numărul căsniciilor destrămate va scădea!

Nici după cinci ani de când a avut "tupeul" să se mărite cu altcineva decât "alesul" părinților săi, fiul unor prosperi oameni de afaceri constănțeni și, pe deasupra, absolvent și a două facultăți, părinții Lilianei, din Constanța, 31 ani (ne-a rugat
să-i păstrăm anonimatul, din respect pentru cei care au adus-o pe lume) nu s-au resemnat că nu-i pot conduce unicei fiice cursul vieții și încearcă, prin tot felul de tertipuri, s-o despartă de soțul său. Mai mult, pe 9 iunie a.c., tânăra a fost vizitată de un "avocat", care a înștiințat-o că părinții își vor dona averea, deloc… subțire, unor rude mai îndepărtate, avertizând-o că îi acordă, totuși, un termen de gândire de trei luni pentru a se despărți de soțul său.
"Soțul meu este chiar mai inteligent decât mine, deși părinții mei îl consideră în continuare un analfabet, însă din cauza unor probleme financiare de familie a fost nevoit să se angajeze imediat după absolvirea liceului, urmând ca apoi să facă și o facultate. Deși pare greu de crezut, ulterior a preferat să mă sprijine pe mine, pentru că a venit repede pe lume un bebeluș (pe care bunicii n-au avut curiozitatea nici măcar să-l cunoască și a trebuit să ne descurcăm singuri), el preluând majoritatea responsabilităților familiei, care-i ocupau tot timpul liber. Eu sunt fericită că nu se simte complexat, că are încredere în mine și simte că ar fi nedrept ca tocmai el, care mă iubește atât de mult, să mă țină pe loc. Se mândrește cu mine, iar pentru noi subiectul diferenței de studii nu există. De aceea, nici nu cred că diploma ar putea garanta fericirea unui cuplu, cunosc o grămadă de cupluri cu facultate care au divorțat demult".

Dragostea nu poate fi raportată la nici o unitate de măsură
Întrebată dacă munca în medii diferite nu le afectează relația, tânăra ne-a mărturisit că a discutat cu foarte multe persoane extrem de bine pregătite profe-sional, dar nu de puține ori a fost dezamăgită: "Majoritatea erau infatuați, ranchiunoși, chiar răi. Abia când ajungeam acasă și-mi vedeam soțul îmi spuneam: în sfârșit, un om onest și cu picioarele pe pământ!"

Fără susținere reciprocă nu se obțin prea multe într-un cuplu!
Pentru că experiența i-a demonstrat că un bărbat puternic este cel alături de care formezi o echipă puternică, tânăra, împreună cu alte două familii reușite de prieteni, și-ar dori să pună bazele unui club "Pro familia" la Constanța, unde cuplurile cu diferite probleme să poată învăța să se sprijine reciproc, să accepte opiniile și dorințele celuilalt, fără a cădea pradă unor orgolii gratuite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8229 secunde