Dragonul de mare l-a băgat în spital

552

Articole de la același autor

Un bărbat de 48 de ani înțepat de o specie de pește numită popular "dragon de mare" a ajuns în stare gravă la Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit declarațiilor cadrelor medicale, când a ajuns la spital, pacientul transpira, avea dificultăți în respirație, buze vineții și tensiune arterială crescută. Bărbatul este în prezent internat în secția medicală 2, unde i se acordă îngrijirile de specialitate.
Înțepătura provocată de dragonul de mare poate fi foarte periculoasă. Medicii spun că, în cazul în care nu se iau măsurile necesare, victima poate face șoc anafilactic și chiar deceda. Nu este primul caz de acest fel. Vara trecută, mai mulți pescari înțepați de această specie de pește au ajuns în stare gravă la spital.
Dragonul de mare (trachinus draco) trăiește pe fundul nisipos al mării, în apropierea țărmului și, de multe ori, pescarii îl prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un pește foarte periculos și necesită o atenție deosebită la eliberarea din cârlig deoarece are la înotătoarea dorsală țepi veninoși, a căror înțepătură este extrem de periculoasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8632 secunde