Medicul de gardă

Respirația urât mirositoare (1)

837
"Situația mea este complicată, mai ales dimineața, când respirația mea are un miros greu (de vreo două luni), chiar mama îmi spune asta. Pe zi, se mai schimbă un pic situația, dar nu cu totul. Pot afla din ce cauză mi se întâmplă asta? " - Ana, 27 ani.

v v v

După cum ne-a explicat medicul stomatolog Cecilia Stănică, mirosul neplăcut al cavității bucale (halena fetidă sau halitoza) este cauzat, în general, de o igienă orală incorectă, dar și de o serie de alți factori precum afecțiuni ale gingiilor, sângerarea acestora, afecțiuni ale aparatului respirator, cariile. Există și o serie de factori secundari, pe primul loc fiind tutunul, apoi alcoolul, apa de gură cu conținut de alcool, usturoiul, ceapa, mâncarea condimentată, gura uscată, insuficiența hepatică, insuficiența renală.

Dimineața, momentul apogeului

Stomatologul ne-a confirmat că, dimineața, respirația urât mirositoare apare, de regulă, din cauza deshidratării organismului, dar și a cantității mici de salivă secretată în timpul nopții în cavitatea bucală, toate acestea permițând dezvol-tarea bacteriilor. Chiar și oamenii fără cunoștințe medicale asociază halitoza cu limba foarte încărcată la momentul dimineții.

În situația în care gingiile, limba și chiar dinții, datorită depunerilor și a bacteriilor, emană mirosuri neplăcute, ideal ar fi să adoptați și obiceiuri mai sănătoase de igienă orală, pentru a spune adio acestei delicate probleme. Ce trebuie să mai faceți pentru a scăpa de respirația urât mirositoare, aflați din ziarul nostru de mâine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : De ce sângerează gingiile?
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Moare de frica stomatologului
Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : De ce ni se îngălbenesc dinții
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Când îl ducem la dentist pe cel mic
Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ața dentară vă prelungește viața
Pagina a fost generata in 0.2873 secunde