Medicul de gardă

Respirația urât mirositoare (II)

933
Respirația  urât mirositoare (II) - 21febmedicul-1329835485.jpg
"Situația mea este complicată, mai ales dimineața, când respirația mea are un miros greu (de vreo două luni). Pot afla din ce cauză mi se întâmplă asta și ce e de făcut? " - Ana, 27 ani.

v v v

După cum ne-a explicat medicul stomatolog Cecilia Stănică, mirosul neplăcut al cavității bucale (halena fetida sau halitoza) este cauzat, în general, de o igienă orală incorectă, dar și de o serie de alți factori despre care am scris în ziarul nostru de ieri. În continuare, aflați ce trebuie să mai faceți pentru a scăpa de respirația urât mirositoare. În primul rând, spălatul corect pe dinți, folosirea atentă a aței dentare și a pastei de dinți, clătitul gurii cu apă curată pot face minuni. Va trebui să fiți mai atentă și la dietă, eliminând usturoiul, ceapa, anumite tipuri de pește, care ar putea fi răspunză-toare pentru halitoză. Practic, trebuie renunțat la produsele care dau un miros neplăcut al gurii. Apelați și la remediile naturiste la îndemână: mestecați un fir de pătrunjel sau de mentă înainte și după fiecare masă, renunțați la apa de gură comercială (sensibilizează gingiile). Mai bine clătiți-vă gura cu câteva pică-

turi de ulei de peppermint diluate într-un pahar cu apă, fără să înghițiți apa. Nu apelați la bomboanele mentolate, pentru că zahărul conținut hrănește bacteriile deja existente pe limbă (și limba trebuie periată cu o perie specială, curățată cu extract de semințe de grapefruit, dușmanul bacteriilor). Atenție, și vizitele regulate la sto-matolog sunt absolut obligatorii, pentru a trata unele carii care pot fi responsabile pentru apariția halitozei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Pagina a fost generata in 1.7747 secunde