Concurs Rețeta zilei
![Rețeta zilei - 1a54ed0d8ca0bdb0cf54794977feb05a.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/1a54ed0d8ca0bdb0cf54794977feb05a.jpg)
Ingrediente: 2 kg ardei capia (sau gogoșari), 2 lămâi, 6 căței de usturoi, 250 ml oțet, 250 ml apă, o linguriță sare, 2 linguri zahăr, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin.
vvv
Mod de preparare: Ardeii sau gogoșarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăță de pieliță și de semințe și se taie în ștraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se șterg și se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curățat, oțetul, apa, sarea, zahărul, dafinul și boabele de piper. Se dau într-un clocot-două și se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanș și, după două zile, se mai dă zeama într-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanș și se păstrează în cămară.
vvv
Mod de preparare: Ardeii sau gogoșarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăță de pieliță și de semințe și se taie în ștraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se șterg și se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curățat, oțetul, apa, sarea, zahărul, dafinul și boabele de piper. Se dau într-un clocot-două și se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanș și, după două zile, se mai dă zeama într-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanș și se păstrează în cămară.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 13 Octombrie 2009
Marţi, 13 Octombrie 2009
Marţi, 13 Octombrie 2009
Luni, 12 Octombrie 2009
Luni, 12 Octombrie 2009
Luni, 12 Octombrie 2009
Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Sâmbătă, 10 Octombrie 2009