Rețeta zilei
Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, țelină, ceapă, gogoșari, varză albă, conopidă, boabe de muștar, boabe de piper, foi de dafin, sare, oțet, miere de al-bine.
Mod de preparare: Se curăță gogonelele de semințe, apoi se taie cubulețe mici. Morcovii, ceapa și țelina se secționează pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăți mai mici. Într-un vas se fierb împreună un litru de oțet la doi litri de apă, cu sare, miere de albine (depinde cât de dulce doriți să fie compoziția), boabele de piper, muștar, foile de dafin, care se toarnă peste legumele puse în ordine aleatorie în borcane, ca să le opărim puțin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineața, după care se leagă cu celofan sau se căpăcesc. Se păstrează într-un loc răcoros. Sunt ideale la friptură, în special cea făcută la tavă.
Mod de preparare: Se curăță gogonelele de semințe, apoi se taie cubulețe mici. Morcovii, ceapa și țelina se secționează pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăți mai mici. Într-un vas se fierb împreună un litru de oțet la doi litri de apă, cu sare, miere de albine (depinde cât de dulce doriți să fie compoziția), boabele de piper, muștar, foile de dafin, care se toarnă peste legumele puse în ordine aleatorie în borcane, ca să le opărim puțin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineața, după care se leagă cu celofan sau se căpăcesc. Se păstrează într-un loc răcoros. Sunt ideale la friptură, în special cea făcută la tavă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Vineri, 17 Septembrie 2010
Joi, 16 Septembrie 2010