Rețete pentru masa de Crăciun

191
1
Rețete pentru masa de Crăciun - siteretete-1418912287.jpg
Porc în sos de gutui

Specialiștii în gastronomie spun că întotdeauna, carnea de porc se combină minunat cu sosurile fructate și acide, care îi scot în evidență calitățile. Nici această rețetă, ideală pentru o masă festivă, nu face excepție. Ingrediente: 1 kilogram carne macră de porc, 3 linguri de ulei, 3 linguri de unt gras, 200 ml de vin roșu aromat, 200 ml supă de pui, 2 linguri zdravene de dulceață (omogenă) sau jeleu de gutui, jumătate lunguriță praf de curry, 1 cățel de usturoi, piper proaspăt măcinat.

Preparare: Tăiați carnea în cuburi de 2 degete. Rumeniți carnea la foc mediu în cele 3 linguri de ulei. Când carnea este rumenită acoperiți-o cu un litru de apă (cât să fie acoperită carnea). Fierbeți la foc mic până când apa s-a evaporat.Adăugați untul și rumeniți ușor din nou carnea. Stingeți cu vinul și lăsați să fiarbă la foc mic. Adăugați supa, dulceața și cățelul de usturoi făcut pastă cu dosul cuțitului. Adăugați pudra de curry.

Fierbeți la foc mic până când sosul a scăzut aproape până la jumătate iar carnea e pătrunsă. Asezonați, după gust, cu sare (dacă mai e nevoie) și piper proaspăt măcinat. În funcție de tipul și calitatea vinului și de dulceața gemului, e posibil să fie necesar sau nu un adaos de zahăr. Sosul trebuie să fie aromat, dulce acrișor. Timp de pregătire: 20 minute.

Salată cu Gorgonzola, pere și nuci

O salată de iarnă deosebită, bogată și suculentă, ideală pentru masa de sărbătoare. Ingrediente: 1 salată iceberg, 80 grame miez de nucă,150 grame gorgonzola, 1 pară, 2 linguri muguri de ridiche (opțional). Pentru vinegretă: 3 linguri oțet de mere (cidru), 9 linguri ulei de nucă sau floarea soarelui, sare, piper.

Preparare:Tăiați salata și împărțiți-o în 2 farfurii de servire.Curățați para și tăiați-o în cuburi sau felii mărișoare și adăugați-le în farfurii. Alegeți nuca de eventualele resturi de lemn și adăugați-o în farfurii.

Rupeți gorgonzola bucăți și adăugați-o împreună cu mugurii de ridiche în farfurii. Puneți într-un borcan cu capac uleiul, oțetul, O linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper proaspăt măcinat. Puneți capacul și agitați.

Turnați vinegreta peste salată și serviți. Timp de pregătire: 15 minute.

Porții: 2. Se servește rece sau la temperatura camerei.

Comentează știrea

EscorteDinRomania.ro
2 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de sărbători
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Compensarea concediului  de odihnă
Pagina a fost generata in 2.4075 secunde