Vă sâcâie stomacul. Nu uitați de remediile naturiste

136
Vă sâcâie stomacul. Nu uitați de remediile naturiste - siteremediistomac-1418912204.jpg
Din cele mai vechi timpuri, natura a fost generoasă când s-a pus problema să ne dea o mână de ajutor în tratarea diverselor afecțiuni. Având în vedere că stomacul este unul din organele care ne dă de furcă, specialiștii www.sănătate.ro ne recomandă câteva remedii naturiste, de care ar fi bine să ținem seama și în perioada festinului culinary de sărbători:

Urzica și gălbenelele sunt recomandate pentru vindecarea oricăror afecțiuni a stomacului, inclusiv a gazelor și balonărilor. Se bea 1-2 litri de ceai de urzică amestecat în părți egale cu ceai de gălbenele. Apoi, tratamentul se va face în cure de cel puțin 2 luni, fiind eficient mai ales primăvara, când ambele plante sunt fragede. Se recomandă de asemenea ca în acest ceai să se pună dimineața și seara o linguriță de biter suedez.

Și pelinul ajută la diminuarea volumului de gaze din stomac și intestine, iar pentru a obține acest efect puneți în toate mâncărurile o cantitate mică de pelin pisat sau beți zilnic un decoct din o linguriță de frunze pisate de pelin care se lasă la fiert 200 ml de apă și se amestecă cu o linguriță de miere.

Poate părea ciudat, dar laptele de capră se recomandă la pacienții care prezintă arsuri la stomac și eructații foarte frecvente și necontrolabile. Se vor consuma câte trei cești pe zi, dimineața, la prânz și seara. De asemenea, arsurile stomacale se mai vindecă și consumând zilnic 3-5 pere proaspete sau uscate, înmuiate în apă (nu fierte) și piure de hrișcă, în fiecare dimineață.

Și pătlagina face minune. Puneți seara în apă câteva semințe de pătlagină și lăsați peste noapte să se formeze o masă gelatinoasă. Dimineața luați înainte de masă o lingură din acest preparat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de sărbători
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Compensarea concediului  de odihnă
Pagina a fost generata in 4.3763 secunde