Ruladă ce nu necesită coacere

478
Ruladă ce nu necesită coacere - 4da3e0648bb79f45284a2c4d162c51cf.jpg
Ingrediente: 1 kg biscuiți simpli, 250 g margarină, 100 g cacao, 200 g zahăr, 4-5 banane, 4 linguri esență de rom, 150 g frișcă, 300-350 ml apă, coajă de lămâie.
Mod de preparare: Într-un castron se pune apa la fiert, se adaugă zahărul și se lasă să dea în clocot până se dizolvă, iar apa mai scade puțin, astfel încât să se formeze un sirop grosuț. Adaugi cacao și amesteci ca să nu rămână cocoloașe, apoi o lași să se răcească. Adaugi coaja de lămâie și esența de rom. Lichidul obținut se amestecă cu margarina. Separat, într-un vas de plastic se sfărâmă biscuiții mărunt sau chiar se pot da prin mașina de tocat carne. Se amestecă biscuiții sfărâmați cu lichidul rece din castron, până se obține o pastă consistentă, care se întinde pe un celofan, obținând o foaie de un centimetru grosime. Bananele se curăță și se pasează, apoi se amestecă cu frișcă vegetală, obținând o pastă foarte gustoasă care se întinde pe foaia de biscuiți. Se rulează ușor compoziția, apoi se pune la rece pentru două-trei ore. Se taie și se poate servi simplă sau în combinație cu diferite fructe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Bomboane cu nuci
Marţi, 01 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Aperitiv în foi de napolitane
Pagina a fost generata in 1.7103 secunde