Să mai și gătim ceva rapid și sățios

527
O rețetă indicată pentru orice zi, ideală și ca garnitură lângă fripturi, denumită cartofi noi cu lămâie, merită încercată!
Ingrediente: 2 kg cartofi noi, coaja și zeama de la două lămâi, 2 linguri capere, o cană de verdețuri asortate (pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, oregano), 4/5 căței de usturoi, 200 g brânză de burduf, 4-5 linguri ulei de măsline, o cană de apă, sare și piper.
Mod de preparare: Nu curățăm cartofii, doar îi spălăm foarte bine și îi tăiem apoi în felii groase de circa un centimetru. Îi stropim apoi cu uleiul de măsline și amestecăm bine de tot. Urmează să adăugăm usturoiul pisat, verdețurile, coaja de lămâie și capere și amestecăm din nou. La final, turnăm peste cartofi sucul de lămâie și condimentăm cu sare și piper după gust. Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor circa 45 minute.Cel mai bine e să mergem pe gustate, pentru că nu există un timp standard de coacere pentru acești cartofi. Când cartofii sunt aproape gata, punem peste ei brânza de burduf și îi mai punem în cuptor pentru zece minute, până când brânza e frumos rumenită. La final, se obțin niște cartofi atât de aromați și de sățioși, încât, dacă suntem în criză de timp, nu avem nevoie nici de salată, nici de friptură lângă ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Pagina a fost generata in 1.816 secunde