Respirația urât mirositoare

426
"Pot să vă spun că respect regulile de igienă dentară cum scrie la carte, dar cu toate astea nu scap de mirosul neplăcut, greu, al gurii. Aș vrea să știu, dacă se și poate, bineînțeles, care sunt motivele din care apare aceasta, pentru că cele de igienă personală nu pot fi luate în calcul, în situația mea? Vă mulțumesc sincer și vă doresc baftă în muncă!" - George, din Lazu.
v v v
Dr. Ioan Mușat, medic primar medicină dentară (Cabinet medical individual, b-dul Ferdinand nr. 17 b, telefon 611611), ne-a explicat că mirosul neplăcut al cavității bucale este determinat, pe de o parte, de factori locali, printre care se numără sângerarea gingiilor, generată de acumularea și de înmulțirea microorganismelor în cavitățile carioase (cu multe carii), interdentar și în șanțul gingival. Potrivit specialistului, cavitatea bucală, prin morfologia ei, oferă condiții favorabile dezvoltării microorganismelor. Este bine de știut că PH-ul cavității bucale normal are valori cuprinse între cinci și șapte, iar dezechilibrele lui favorizează înmulțirea și dezvoltarea microorganismelor.
Există însă și o serie de factori secundari care pot cauza mirosul urât al cavității bucale, printre care se numără tutunul, alcoolul, apa de gură cu conținut de alcool, usturoiul, ceapa, mâncarea condimentată, foamea și gura us-cată, insuficiența hepatică, insuficiența renală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Pagina a fost generata in 2.3195 secunde