Scrisori de la cititori

308
Sunt un cititor fidel al ziarului Cuget Liber, pensionar, cu domiciliul în Medgidia, însă de când fiica noastră ne-a dăruit un nepoțel, stăm destul de mult și în Constanța, pentru a avea grijă de micuț.
Am citit, consternat, articolul din 12 noiembrie a.c., cu titlul "Nu le mai ajunge Constanța. Primăria bagă taxe și în Țara piticilor".
De ce nu vedeți și partea bună a lucrurilor? Eu continuu să-mi duc nepoțelul în Țara piticilor, spre a-i oferi bucuria de a se distra într-un parc de care se simte legat ombilical, voi continua să-i cumpăr nepoțelului jetoane și chiar cer Primăriei să amplaseze astfel de jocuri electronice și în alte parcuri, spre exemplu la Casa de Cultură, în parcul de la gară, în zona CET, peste tot unde se pot pune. Chiar recomand mămicilor, tăticilor, bunicilor să nu le răpească bucuria de a se distra în aceste destinații de poveste. Ce poate fi mai frumos decât să-ți vezi copilul sau nepoțelul într-un asemenea loc de basm, zbenguindu-se?
Noi, vârstnicii, citim ziare, urmărim programe TV, unde nu găsim decât știri din care aflăm că ni se mai fură câte un drept, ni se mai adaugă noi taxe și nu știm cum să ne mai drămuim banii, să ne ajungă de la o lună la alta. Cea mai mare parte din bani îi punem de-o parte pentru copii, spre a le satisface plăcerile. Noi am prins vremuri grele, însă copiii din ziua de astăzi au o grămadă de oportunități. Părinți, bunici, nu faceți pasul înapoi, nu vă lăsați copiii... să se tăvălească pe jos de plâns. Faceți o petiție la Guvern, dar cereți drepturile care ni s-au luat, nu să dispară jocurile electronice din acest parc - un loc public, în care toți avem acces în mod egal.
Nimeni nu ne obligă să ne cheltuim banii acolo. Suntem o țară membră a UE, iar copiii din alte țări se bucură de mai multe elemente de joacă, au apus vremurile când jucam țurca, șotron sau coarda.
Cu stimă, Gheorghe Munteanu
v v v
N.R. Stimate domnule Mun-teanu, vă respectăm punctul de vedere, așa cum procedăm cu toți cititorii noștri. De altfel, și în articolul respectiv au fost surprinse exclusiv opinii ale unor cititori ai ziarului nostru, nicidecum considerații ale autorului. După cum chiar dumneavoastră ați menționat pe parcursul acestei scrisori, măsurile de austeritate luate pentru atenuarea crizei îi obligă cu atât mai mult pe părinți și bunici să-și drămuiască banii, pentru a le ajunge de la o lună la alta. Exact asupra acestui punct sensibil au dorit să atragă atenția și părinții, și bunicii, care, din lipsa posibilităților financiare, cel puțin în acest moment, se pângeau că sunt nevoiți să evite Țara piticilor. Pur și simplu nu suportă să-i vadă pe micuți tăvălindu-se pe jos atunci când li se refuză acele jocuri electronice atât de distractive, copii pe care vârsta nu-i ajută să înțeleagă cum stau lucrurile cu drămuirea banilor.
O fac, însă, cu mult regret, pentru că era singurul parc în care micuții se simțeau în largul lor, iar însoțitorii nu erau nevoiți să bage mâna în buzunare. Dacă toată lumea și-ar fi permis să pună ceva de-o parte, probabil că nimeni nu ar fi avut nimic împotriva acestor jocuri, dimpotrivă!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : Borș preparat în casă
Pagina a fost generata in 2.0438 secunde