Scutiri la cumpărarea unei mașini

154
Scutiri la cumpărarea unei mașini - scutiricumpar-1411655184.jpg

Articole de la același autor

"Vreau să cumpăr o mașină din Spania. Un amic mi-a spus că sunt scutit complet de TVA. E posibil așa ceva, ori a fost o glumă proastă?" (Veronica Banu).

xxx

Conform principiilor sistemului comun al TVA, operațiunea de vânzare-cumpărare a unui autovehicul nou se taxează cu TVA în Uniunea Europeană o singură dată și întotdeauna în statul membru de destinație (statul de consum). Astfel, la cumpărarea unei mașini, pentru mașinile noi, sub 6.000 km la bord, cumpărate din altă țară UE, cumpărătorul este scutit de plata TVA din țara respectivă. În schimb, îi revine obligația să-și înmatriculeze mașina și să plătească TVA în țara în care locuiește.

De asemenea, în cazul celor care cumpără o mașină cu peste 6.000 km la bord de la o persoană fizică, nu se va plăti TVA nici în țara din care a fost cumpărată, nici în țara în care se înmatriculează.

Pe de altă parte, dacă vă aflați în situația de a vinde o mașină nouă în calitate de persoană fizică, nu trebuie să plătiți TVA. În cazul în care cumpărătorul locuiește în altă țară și dorește să ia mașină în țara respectivă, va trebui să achite TVA acolo. Însă, acesta are dreptul să recupereze TVA-ul plătit inițial de la autoritățile din țara lui. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde