"Se bat" să devină tutorele unui nepot

245
"Se poate ca un copil (nepotul nostru rămas orfan) să aibă mai mulți tutori? Credem că e spre binele lui să aibă măcar doi, e o situație mai delicată" (Lori Mărgărit).

v v v

Ocrotirea persoanei fizice prin tutelă se realizează de către tutore, desemnat sau numit, în condițiile Codului Civil, precum și de către consiliul de familie, ca organ consultativ. Consiliul de familie poate fi constituit de către instanța de tutelă numai la cererea persoanelor interesate. În cazul în care nu se constituie consiliul de familie, atribuțiile acestuia vor fi exercitate de către instanța de tutelă.

Desemnarea mai multor tutori

În cazul în care au fost desemnate mai multe persoane ca tutore, fără vreo preferință, ori există mai multe rude, afini sau prieteni ai familiei minorului în stare să îndeplinească sarcinile tutelei și care își exprimă dorința de a fi tutore, expertul în științe juridice, Aurel Popescu, ne-a explicat că instanța de tutelă va hotărî ținând seama de condițiile lor materiale, precum și de garanțiile morale necesare dezvoltării armonioase a minorului.

Poate fi tutore o persoană fizică sau soțul și soția, împreună, dacă nu se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Codul Civil. În cazul în care este vorba de mai mulți minori care sunt frați sau surori, se numește, de regulă, un singur tutore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5234 secunde