Se mai dă spor de noapte?

502
2
Se mai dă spor de noapte? - 14ianspornoapte-1358182559.jpg
"Dacă ceri vreun drept, ți se spune că s-a schimbat legea, nu mai e ce era înainte și mă refer la sporul de noapte! Aș vrea să știu dacă se mai dă sau nu spor pentru munca de noapte, după legea nouă, vă rog să mă lămuriți. Cu mulțumiri, Daniela Vineși".


v v v

Doamnă Vineși, într-adevăr, legislația muncii a suferit o serie de modificări. După cum ne-a explicat Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, modificări s-au produs și în legătură cu sporul de salariu pentru munca de noapte. Din fericire pentru dumneavoastră, acesta nu numai că se acordă și în continuare, dar și valoarea sporului a fost mărită de la 15% la 25% din salariul de bază.

Totuși, noul Cod al Muncii a introdus o condiție suplimentară pentru a putea primi acest spor. Mai exact, salariatul va beneficia de sporul de noapte numai dacă a prestat muncă de noapte cel puțin trei ore din timpul normal de lucru, condiție care nu se regăsea în reglementarea anterioară.

Potrivit Codului Muncii, este considerată muncă de noapte munca prestată între orele 22,00 și 6,00. Atenție, salariații care desfășoară muncă de noapte, dar au probleme de sănătate recunoscute ca având legătură cu această activitate vor fi trecuți la o muncă de zi pentru care sunt apți.

Alte categorii care nu pot presta muncă de noapte, potrivit legii, sunt tinerii sub 18 ani, femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează.

Unde-i lege nu-i tocmeală!

Angajatorii care încalcă prevederile legale referitoare la munca de noapte sunt pasibili de plata unor amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei.


Comentează știrea

rodica
20 februarie 2014
spor noapte

eu lucrez U A M S MEDIAS ca infirmiera si nu primim spor de noapte de cand lucrez aici de11 ani lucrez de noapte cel putin 24 de ora pe luna ne puteti raspundedece nu suntem platiti ?

Campean
15 decembrie 2016
Spor de noapte

An 2014 am pus o antrebare daca beneficiez de spor de noapte lucrand an U A M S Medias ma antereseaza raspunsul deoare ce ca infirmiera lucrez antre 24 si 40 de ore an medie pe luna de noapte lucrul care ma nelinisteste ca voi intra an pensie cand voi amplini varsta de pensionare si ma va afecta acest spor daca nu este antrodus an calcularea pensiei Astept raspunsul dumneavoastra cu multumiri .

Răspuns la: spor noapte
Adăugat de : rodica, 20 februarie 2014
eu lucrez U A M S MEDIAS ca infirmiera si nu primim spor de noapte de cand lucrez aici de11 ani lucrez de noapte cel putin 24 de ora pe luna...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.2834 secunde