Secrete mici, efecte mari în bucătăria ta

237
Ești novice în ale bucătăriei, dar își dorești să-i descoperi secretele unor preparate reușite? Chiar dacă așa stau lucrurile, respectând câteva recomandări de bază ale specialiștilor, vei observa că preparatele tale vor fi extrem de gustoase. Iată câteva astfel de trucuri care garantează reușita oricărei rețete: 

Grăsimile: Bune, rele, oricât le-am ocoli, grăsimile sunt cele care poartă aromele unui preparat. Un pic de ulei sau unt pot schimba aroma unui fel de mâncare, ca să nu mai vorbim despre smântână! Așadar, prăjește puiul în unt în loc de ulei și vei observa că gustul va fi incomparabil!

Sarea: De când cu avertismentele repetate ale medicilor, există tendința de a folosi cât mai puțină sare, evident, din motive de sănătate sau de prevenție. Însă, de multe ori, sarea este cea care valorifică aroma mâncărurilor. Ai grijă, dacă pregătești legume sau paste, adaugă sare în apa în care fierb. Pentru carne, însă, pune sarea fie 

Zahărul: Există un motiv bun pentru care foarte multe rețete cer și zahăr, din cauză că aduce o aromă aparte. Până și pâinea făcută în casă trebuie să conțină un pic de zahăr, pentru a-i da drojdiei o aromă bună. Încearcă să adaugi puțin zahăr sosului de roșii pentru paste și vei simți imediat diferența!

Sucul de lămâie: Truc vechi pentru multe rețete, lămâia și în mod special sucul acesteia, poate da o aromă excelentă preparatelor de tot felul. Sucul poate fi utilizat la fripturi, în salate în loc de oțet și chiar în aluaturi de prăjituri. Un secret ar fi să adaugi suc de lămâie în sosul pentru paste, căci îi va da o aromă specială! 

Ierburile aromate: Multe gospodine au tendința să folosească aceleași ierburi de fiecare dată când gătesc. Pătrunjelul e ales cel mai des, dar efecte grozave le pot avea și oregano, și ghimbirul, și lemongrass-ul, și busuiocul, așa că ar fi bine să fie folosite alternativ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6618 secunde