Cine sunt "creativii" Constanței

366
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin Centrul Regional de Promovare a Proprietății Intelectuale, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București (OSIM), a premiat, ieri, firmele constănțene pentru activitatea depusă în domeniul creativității, concretizată prin solicitarea de titluri de protecție la OSIM (brevete de invenție, mărci, desene și modele industriale). 

"Credem în continuare în necesitatea derulării unor astfel de activități. Ne așteaptă un an greu, dar cred că putem răzbi și datorită inovării. Este foarte mare nevoie de inovare. Poate reușim anul viitor să constituim un cluster pe domeniul inovării", a precizat directorul CCINA Constanța, Ion - Dănuț Jugănaru.

"Trofeul Creativității", ediția a X-a, a fost adjudecat de Sterk Plast SRL, care a obținut un punctaj de 1.770 datorită celor 103 cereri de înregistrare de desene și modele, 97 de certificate de înregistrare de desene și modele eliberate, o cerere de înregistrare de marcă și o marcă acordată.

Top zece, care de fapt conține 11 persoane juridice, pentru că pe ultima poziție s-au situat două, cu același punctaj, este completat, la mare diferență, de AS - Plastik ROM SRL, cu doar 379 de puncte și de Ostrovit SA, cu 148 de puncte.

Pe locul patru s-a clasat Murfatlar România SA, pe cinci, Dobrogea Grup SA, pe șase, Rompetrol Rafinare SA, pe șapte, RO - Credo SRL, pe opt, Primăria Municipiului Mangalia, pe nouă, Universitatea "Ovidius" Constanța, iar pe zece, Elion Import Export SRL și Intercom Topaz SRL.

La această ediție cu numărul zece a "Trofeului Creativității" a fost premiată, de către OSIM, și CCINA, ca recunoaștere pentru eforturile depuse în organizarea acestui gen de activități. "Având în vedere că anul acesta este a X-a ediție, că acest colectiv al CCINA Constanța a avut o idee extraordinară de a organiza un astfel de eveniment, oferim un Trofeu al Creativității și Camerei de Comerț Constanța", a precizat Florin Popa, coordonator național Centre Regionale OSIM.

"Trofeul Creativității" 2012 s-a realizat exclusiv pe baza datelor existente la OSIM, avându-se în vedere actele de protecție solicitate sau dobândite în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2011.

Evaluarea firmelor/instituțiilor s-a realizat prin însumarea punctajelor pentru fiecare activitate în par-te: invenții - cinci puncte pentru constituirea depozitului național reglementar și 25 de puncte pentru adoptarea deciziei de acordare a brevetului; desene și modele industriale - trei puncte pentru constituirea depozitului național reglementar și 15 puncte pentru adoptarea deciziei de acordare a DMI; mărci - un punct pentru constituire și cinci puncte pentru adoptare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2456 secunde