Secrete mici, efecte mari în bucătărie

405
Secrete mici, efecte mari în bucătărie - masa1024x682-1352927315.jpg
Pentru a evita ca partea de jos a prăjiturii să se ardă, se presară sare grunjoasă pe tava din cuptor, peste care se pune tava cu prăjitura. Sarea acționează ca un izolator. 


Vă doriți ca usturoiul să fie ușor de digerat? Atunci lăsați-l să se înmoaie într-un bol cu apă rece.

Friptura se frăgezește numai cu vin alb.

Spaghetele vor fi mai gustoase dacă în apa în care fierb se adaugă o foaie de dafin.

Legumele pentru salată se țin în prealabil la rece, în caz contrar, salata se va acri destul de repede.

Pentru a evita ca vinetele să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte de prăjire.

Dacă broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar.

Ca să puteți obține un caramel perfect, puneți câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă și zahăr.

Înghețata preparată în casă nu va avea cristale de gheață dacă adaugi în compoziție câteva picături de zeamă de lămâie.

Nucile, fructele, rahatul folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii.

Aluatul pentru tarte va fi mai fin și mai gustos dacă adaugi în compoziție măr ras.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 15 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Joi, 15 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 2.7755 secunde