Percheziții în Constanța, într-un caz de fraudă informatică

755
2
Percheziții în Constanța,  într-un caz de fraudă informatică - arestat2600x3991350206149-1352968467.jpg
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și autoritățile germane

și italiene au efectuat, ieri, simultan, 32 de percheziții în Constanța, București și Ploiești, precum și în Germania și Italia, într-un caz de fraudă informatică. 40 de persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri. 


Procurorii DIICOT au destruc-turat un grup infracțional transfron-talier, format din 29 de persoane, care erau specializați în falsificarea de carduri bancare. Oa-menii legii au efectuat, ieri, 32 de percheziții în municipiile Constanța, București și Ploiești, precum și pe teritoriile Germaniei și Italiei. 40 de persoane au fost duse, la sediul DIICOT, pentru audieri. 

Membrii grupului infracțional sunt suspectați de oamenii legii că falsificau cardurile bancare, prin confecționarea unor echipamente artizanale.

Se pare că dispozitivele erau confecționate în România și transportate, prin intermediul unor firme de curierat, în Germania și Italia. Apoi, acestea erau vândute altor persoane, care deja știau ce să facă cu ele.

Așadar, suspecții obțineau, în mod fraudulos, datele cardului unui client, care, mai apoi, erau inscrip-ționate pe carduri blank (carduri neînscrise). Astfel, infractorii aveau atât datele, cât și o copie a cardului clientului. Ce le mai rămânea de făcut? Retragerea numerarului.

Gruparea infracțională retrăgea, în mod fraudulos, bani de la ATM-uri sau, mai mult, efectua și diverse tranzacții la POS-uri, în mai multe state ale Uniunii Europene.

Infractorii, ajutați de un polițist

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au fost ajutați de un agent de poliție de la Serviciul de Investigații Criminale, Sector 6, din Poliția Capitalei. Polițistul le-a pus la dispoziție infractorilor mai multe date de stare civilă, mai exact a 55 de cetățeni. Omul legii a obținut datele intrând în baza de date informatică din cadrul serviciului de evidență a persoanelor. Toate aceste date au fost folosite pentru falsificarea de cărți de identitate și deschiderea, în mod fraudulos, de conturi bancare sau conturi de paypal.

"O altă componentă a activității infracționale a vizat inducerea în eroare a mai multor părți vătă-mate, cu ocazia unor licitații fictive organizate pe site-uri de profil", a precizat DIICOT.

Ca mod de operare, membrii grupării postau pe site-urile de comerț electronic anunțuri de vânzare, în principiu bijuterii și ceasuri de mână scumpe, "de firmă", bunuri pe care, în realitate, infractorii nu le dețineau.

Aceștia încasau banii pentru aceste obiecte prin conturi aferente platformei de plăți on-line Paypal, bineînțeles, fără a le livra părților vătămate.

Procurorii DIICOT au cooperat cu autoritățile judiciare din Ger-mania, Italia, Ungaria, Bulgaria, Olanda și Statele Unite ale Americii. 


Comentează știrea

FONDURI NERAMBURSABILE UE
15 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

FONDURI NERAMBURSABILE UE
15 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde