Medicul de gardă

Senzația de arsură în gură

1469

Articole de la același autor

"Aș ruga medicul să mă îndrume ce trebuie să fac într-o situație cu care nu m-am mai întâlnit până acum. Am 43 de ani, simt că mă arde gura chiar dacă nu mănânc nimic picant, plus mi-au apărut un fel de buline mici, albe, pe limbă. Mi-e foarte greu să mă spăl pe dinți, nu e în regulă. Am făcut niște spălături cu ceai de mușețel, altceva, medicamente, ungurente nu am folosit" (L. Petrina).

Dacă acestea sunt simptomele pe care le acuzați, medicul primar Dănuța Cristescu, din cadrul Clinicii Homeomed consideră că ar putea fi vorba de o candidoză bucală. Aceasta este o infecție produsă de un grup de ciuperci înrudite (din genul Candida). Din păcate, se întâlnește destul de frecvent, fiind afectați, în egală măsură, atât copiii și vârstnicii, cât și bărbații și femeile. 

Cât privește trecerea în stare de patogenitate (capacitatea unei specii de microbi de a produce o boală), aceasta este posibilă în anumite condiții. De exemplu, candidoza bucală poate să apară din cauza administrării unor antibiotice, la diabetici, urmarea unor stări imunodepresive (după administrare prelungită de corticosteroizi, sedative și tranchilizante, citostatice etc.), mai rar la purtătorii de proteze. 

E de recomandat să discutați întâi cu medicul dumneavoastră de familie, care vă va spune dacă este sau nu cazul să vă dea o trimitere la dermatolog. Oricât de supărătoare ar fi simptomele pe care le aveți, în niciun caz nu e bine să vă tratați la întâmplare sau să prelungiți starea de disconfort, așteptând ca acestea să dispară de la sine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Kinetoterapie la birou
Pagina a fost generata in 1.7373 secunde