Căsătoria cu un cetățean străin, mai altfel!

416
1
Căsătoria cu un cetățean străin, mai altfel! - 6febcasatoria-1360170892.jpg
Pentru cununia civilă cu un cetățean străin, Rodica Crăciun, șefa Serviciului de Stare Civilă Constanța a subliniat că este nevoie de acte speciale, comparativ cu cele necesare pentru cetățeanul român. Astfel, certificatul prenupțial este unul dintre documentele necesare, iar pentru ca acesta să fie valabil, acesta nu trebuie adus din țara respectivă, ci eliberat doar de Policlinica nr. 1 din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Constanța (nu de la medicul de familie!), atenție, cu zece zile înainte de oficierea căsătoriei la Starea Civilă. 

Alte documente care să permită oficierea căsătoriei sunt: certificatul de naștere, în copie autentificată de un notar public român sau străin cu apostilă, traducerea acestuia în limba română, autentificată de un notar public român, dovada eliberată de Ambasada țării respective la București precum că solicitantul îndeplinește condițiile cerute de legea țării sale, pentru încheierea căsătoriei în România și certificatul de cutumă (de celibat), eliberat de aceeași ambasadă, copie de pe fila de pașaport, declarație notarială că știe limba română, dacă este cazul. 

Dacă a mai fost căsătorit, la dosar trebuie atașată și sentința de divorț definitivă, tradusă și legalizată în țara de domiciliu. 

Referitor la taxa de timbru, nu există diferențe între parteneri, aceasta fiind de numai doi lei, indiferent dacă sunt cetățeni români sau străini.

Dosarele ambilor parteneri se depun la Oficiul de Stare Civilă Constanța cu zece zile înainte de oficierea căsătoriei. 

Comentează știrea

Doina
4 iulie 2014
casatoria cu un cetatean strain in Constanta

BUNA ZIUA ,AM SI EU O INTREBARE ,DACA HOTARAREA DE DIVORT A CETATEANULUI STRAIN SE POATE TRADUCE SI IN ROMANIA .VA MULTUMESC

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde