Colțul constănțeanului supărat

267
1
Cârcotașii ar zice că atâta vreme cât în Constanța nu sunt suficiente coșuri de gunoi, iar sistemul colectării selective a deșeurilor este în mare suferință, gunoaiele aruncate la întâmplare, în locuri dintre cele mai neașteptate, vor face parte din peisajul constănțean multă vreme de-acum încolo… Alții, mai realiști, au ajuns la concluzia că și acolo unde există coșuri, unii nu au nicio jenă să stingă țigările pe jos sau să scape de ele aruncându-le pe geamul mașinii, fără să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar face la fel? Aceeași optică este valabilă și atunci când se aruncă, la întâmplare, tot felul de ambalaje, pe stradă, în parcuri, în locurile de agrement, în incintele instituțiilor, pe scările blocurilor, pe plajă, pe faleză etc. etc. Dar cea mai gravă li se pare cititorilor noștri neasumarea acestor urâte obiceiuri și, mai mult, luarea în zeflemea a celor care îndrăznesc să atragă atenția că gunoaiele trebuie să ajungă, totuși, la coș sau, dacă el nu există, în niciun caz pe jos!

Sfânta… miștocăreală!

Diana Faur circulă zi de zi cu autobuzul 100, stația de plecare către serviciu fiind cea din zona Spitalului municipal din Constanța. De regulă, în stație sunt foarte mulți tineri care stau pe bordura gardului Spitalului de Infecțioase în așteptarea autobuzului. Tineri veseli... cu ale lor: Nu stau eu să trag cu urechea la ce tot vorbesc ei acolo… Dar nu de vocabularul lor deocheat vreau să mă leg, asta e altă poveste… Pe mine, ca plătitor de impozite, mă deranjează că orașul arată mizerabil, iar multă mizerie se face de la indivizi de genul acesta. Nu mai sunt dispusă, pur și simplu, să suport nesimțirea și miștocăreala. Pentru că m-au luat pur și simplu la mișto când le-am spus că locul peturilor și al ambalajelor, al mucurilor de țigări e la coș, nu în curtea spitalului! M-a supărat și faptul că oamenii din stație n-au intervenit în niciun fel!". 

Cititoarea noastră crede că cei care au astfel de lacune în educație își pot face mendrele din cauză că nimeni nu-i amendează, cum se întâmplă în țările civilizate, unde, dacă ai aruncat un ambalaj cât de mic pe jos, plătești amenzi usturătoare. Cât despre opinia publică, poate că există, dar nu la noi!

Comentează știrea

xx
7 februarie 2013
gunoaie

In urma cu ceva timp ma aflam vizavi de city park si am asistat la o scena teribila. Gardianul public care patruleaza pe-acolo si care este acelasi de vreo 2 3 ani si-a scapat sapca in cosul de gunoi din statie si pt a o recupera a scos cosul de gunoi de pe stalp , l-a rasturnat cu susul in jos ,si-a ales sapca din mormanul de gunoi, dupa care a pus cosul de gunoi la loc , iar gunoaiele le-a lasat imprastiate pe jos . Toate acestea s-au intamplat sub ochii unor oameni ce asteptau in statie si care nu au schitat niciun gest . Ce sa intelegem de-aici?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Gunoaiele Constanței, puse la dospit?
Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Stire din Social : Dorm sub cerul liber
Pagina a fost generata in 0.4376 secunde