Sfaturi pentru o grădină perfectă

444
Sfaturi pentru o grădină perfectă - 2954d410635705bc7252570988ea62e3.jpg
Indiscutabil, oricine își dorește să aibă o grădină frumoasă și ușor de întreținut. Pentru ca acest vis să fie posibil, specialiștii vă recomandă să faceți câteva lucruri simple, dar periodice pentru grădina dumneavoastră:
l Păstrați grădina curată și smulgeți toate buruienile care sărăcesc solul de îngrășăminte și nutrienți, sufocă plantele cu flori ori dau un aspect urât peisajului.
l Stratul protector nu trebuie să lipsească din nicio grădină, fie că este făcut din frunze macerate sau alte combinații de pământ și îngrășăminte, care păstrează foarte bine umiditatea solului și împiedică răspândirea exagerată a buruienilor.
l Folosiți îngrășăminte organice. E bine să știți că cele mai ieftine și la îndemână sunt oferite de natură, adică frunzele uscate, iarba uscată, dar puteți folosi și îngrășăminte animale, excelente pentru plante.
l În lipsă de altceva puteți folosi și îngrășăminte artificiale, respectând întocmai cantitățile calculate la suprafața grădinii. Nu puneți aceste îngrășăminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori și nici în cantități mari.
l Păstrați o oarecare compar-timentare, pentru a putea controla mai bine dezvoltarea plantelor și a tăia mai ușor buruienile sau a rări plantele care s-au dezvoltat peste măsură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Ficăței în sos provensal
Luni, 04 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Pași pentru o grădină superbă
Pagina a fost generata in 1.7242 secunde