Concurs Sfaturi pentru un blat de prăjituri pufos
1223
Articole de la același autor
La ce vârstă pot fi înțărcați cățeii?
22 August 2012
Ce temperatură trebuie să aibă apa din acvariu?
19 Iulie 2012
Dezbaterea moștenirii prin tribunal, mai ieftină
29 August 2012
Cum desființezi un testament notarial? E suficient dacă-l rupi?
07 Septembrie 2012
Cum pot fi depistați locatarii care "păcălesc" apometrele
07 August 2012
Vă supărați ori de câte ori observați că blatul prăjiturii pe care tocmai ați scos-o din cuptor nu este atât de pufos pe cât ar fi trebuit? Din păcate, astfel de… incidente se petrec în mod curent în bucătăria, mai ales a începătoarelor. Pentru ca aceste neajunsuri să nu se mai întâmple, vom reda, pentru dumneavoastră, în continuare, câteva dintre sfaturile bunicii, toate menite să facă din blatul unei prăjituri un veritabil deliciu.
Iată ce trebuie să știți despre prepararea blatului:
Cuptorul trebuie să fie încălzit bine de tot. Gălbenușurile trebuie să fie foarte bine frecate cu mixerul la viteză mare, timp de 10 minute, până se albesc și își dulbează volumul. Albușurile trebuie să fie bătute spumă tare, după care se adaugă trei linguri de zahăr din catitatea totală necesară.
Blatul se coace la foc mare timp de cinci minute, apoi se dă focul mic de tot. În primele 15 minute nu este indicat să deschideți ușa cuptorului.
Dacă folosiți o tavă normală, va trebui să folosiți obligatoriu hârtie de copt, iar dacă tava este de teflon, atunci trebuie unsă cu unt și tapetată cu faină.
Când uniți gălbenușul cu albușul, amestecați lent cu lingura de jos în sus. Ouăle trebuie să fie proaspete, altfel albușul nu se va bate bine. Blatul este copt atunci când deasupra este tare. După ce blatul este copt, stingeți focul și lăsați-l în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 30 minute, după care îl scoateți.
Iată ce trebuie să știți despre prepararea blatului:
Cuptorul trebuie să fie încălzit bine de tot. Gălbenușurile trebuie să fie foarte bine frecate cu mixerul la viteză mare, timp de 10 minute, până se albesc și își dulbează volumul. Albușurile trebuie să fie bătute spumă tare, după care se adaugă trei linguri de zahăr din catitatea totală necesară.
Blatul se coace la foc mare timp de cinci minute, apoi se dă focul mic de tot. În primele 15 minute nu este indicat să deschideți ușa cuptorului.
Dacă folosiți o tavă normală, va trebui să folosiți obligatoriu hârtie de copt, iar dacă tava este de teflon, atunci trebuie unsă cu unt și tapetată cu faină.
Când uniți gălbenușul cu albușul, amestecați lent cu lingura de jos în sus. Ouăle trebuie să fie proaspete, altfel albușul nu se va bate bine. Blatul este copt atunci când deasupra este tare. După ce blatul este copt, stingeți focul și lăsați-l în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 30 minute, după care îl scoateți.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 14 Septembrie 2012
Joi, 13 Septembrie 2012
Joi, 13 Septembrie 2012
Joi, 13 Septembrie 2012