Și majorii au dreptul la pensie alimentară

145

Articole de la același autor

"Am citit în Cuget Liber articolul despre pensia alimentară și tare mă interesează să știu dacă tatăl copilului meu, acum major și student, mai este obligat să-i dea pensie. El spune că nu-l oprește nimeni să muncească și să se întrețină, că așa a făcut și el când era tânăr! Vă mulțumesc pentru răspuns, Adela T.". 

v v v

Este adevărat că suma stabilită drept pensie de întreținere prin hotărâre judecătorească este datorată de părintele care nu crește copilul pe toată perioada cât acesta este minor. Potrivit consilierului juridic Car-men Gigică, atunci când copilul își continuă studiile, el are acest drept până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Pe de altă parte, faptul că tatăl obligat prin hotărâre judecătorească să contribuie la întreținerea copilului aflat, după divorț, în îngrijirea mamei, nu muncește, nici măcar asta nu-l scutește de obligația de întreținere. Atenția, pensia alimentară se poate exprima și în natură, prin asigurarea celor necesare traiului și, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învățătură și pregătire profesională. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde