Demisia trebuie motivată?

202
Demisia trebuie motivată? - 30iuniedemisie-1372598119.jpg

Articole de la același autor

"Dacă demisia este voința sala-riatului, mai este el obligat de lege să spună și motivele pentru care cere încetarea contractului de muncă? Dar în perioada preavizului, contractul mai este în vigoare sau se reziliază când se depune cererea de demisie? Cu mulțumiri pentru înțelegere, Lăcrămioara Murgu".

v v v

Doamnă Murgu, legea îi dă dreptul salariatului care și-a anunțat intenția de a demisiona să nu-și motiveze demisia, a precizat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. Pe de altă parte, angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului, iar dacă refuză acest lucru, salariatul are dreptul să dovedească acest lucru prin orice mijloace de probă.

Contractul curge. Cât privește cealaltă dilemă, pe durata preavizului contractul individual de muncă își produce în continuare toate efectele.

Dacă în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, și termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător. Cert este că un contract individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.

Important! Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz. Salariatul poate demisiona însă și fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde