Șomaj pentru absolvenți

120
1
Șomaj  pentru absolvenți - somajabsolventi19fb-1392836402.jpg

Articole de la același autor

"Are drept la ajutor de șomaj un copil de 16 ani, care nu mai e la școală? O. Suciu".
v v v
Absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, au dreptul să primească indemnizația de șomaj, însă cu respectarea mai multor condiții. Mai exact, absolvenții care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale. Pentru a intra în posesia acestui sprijin financiar, ei au obligația să atașeze la cererea de acordare a ajutorului  de șomaj următoarele documente: actul de absolvire a formei respective de învățământ, în original și în copie; adeverință eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidențele proprii, în cazul în care persoana s-a înregistrat în vederea medierii pentru încadrare în muncă la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditat sau notificat conform legii. 
Școli speciale. În ceea ce privește absolvenții școlilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de minimum 16 ani, care nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, aceștia vor atașa la cererea de acordare a indemnizației de șomaj doar actul de absolvire a școlii speciale pentru persoane cu handicap, în original și în copie.
Important! Pentru a primi ajutorul de șomaj, toți cei interesați se vor adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sau punctului de lucru unde își au domiciliul sau reședința. 


Comentează știrea

XXL
20 februarie 2014
DA

Minciuni si vrajeli pentru copii.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Stire din Social : INS. Șomajul, în creștere
Pagina a fost generata in 0.7465 secunde