"Spania e a doua mea țară!"

436
1
În ultimii ani, Spania a fost în mod constant țara… adoptivă preferată a românilor și an de an comunitatea românească a crescut pe tărâmurile spaniole. Diana Gheorghe ne-a mărturisit că nici criza nu a stopat sosirea românilor, motivul fiind faptul că integrarea acestora în societatea spaniolă a decurs fără probleme. Mai mult, spaniolii au apreciat întotdeauna puterea de adaptare a românilor, care au reușit să depășească inerentele greutăți și să nu dea bir cu fugiții.

De când însă criza a început să câștige din ce în ce mai mult teren în țara prietenă, mulți români s-au întors acasă:  "Pentru mine și familia mea, Spania este a doua mea țară, mă simt foarte, foarte atașată de poporul spaniol. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc ziua în care voi fi obligată să mă întorc în România. Dacă e să fiu sinceră, tot m-aș fi întors în țara mea, dar nu acum, ci peste șase-șapte ani, așa ne-am făcut noi socotelile".

Să nu uiți niciodată ajutorul primit la nevoie!
Femeia ne-a povestit că este afectată sufletește de întorsătura pe care au luat-o lucrurile în țara care i-a întins mâna când i-a fost foarte greu. Din păcate, criza nu iartă pe nimeni, iar țara fără probleme la momentul când… a adoptat-o este nevoită astăzi să recurgă la măsuri dure de austeritate, pentru… a-și salva pielea: "Am lăsat acolo prieteni care acum n-o duc prea bine, unii și-au pierdut casele…".  
Dincolo de aceste sensibilități, femeia a simțit nevoia să transmită pe această cale recunoștința ei sinceră față de susținerea pe care Guvernul spaniol a acordat-o comunității românești. Iar faptul că a reușit să muncească în condiții bune și a fost plătită corect a ajutat-o să se întoarcă în țară cu destui bani, pentru ca grija zilei de mâine să nu fie o apăsare pentru ea și familia ei. "Eu nu mă pricep la politică, dar și acolo sunt turbulențe mari, se taie lefuri, se fac greve…O să fiu însă recunoscătoare toată viața acestei țări pentru că mi-a întins mâna la nevoie".
Pentru a întoarce oarecum bunăvoința de care a avut parte, cu banii câștigați acolo intenționează să facă o plantație modernă de căpșuni și să-i ia, ca asociați, pe cei mai buni prieteni spanioli. Femeia consideră că este o formă simplă de prietenie și omenie, nimic mai mult…


Comentează știrea

hahahahaha
30 septembrie 2012
nu mai spune...?!!?

ia auzi la cetateana lu'peste...ce mult au ajutat-o pe ea autoritatile spaniole!zi sa mori tu, ca nu minti de ingheata apele! ce dracu' se intampla cu romanii? nu putem sa traim daca nu pupam in kur pe careva. ce dracu' zice asta de respectul spaniolilor pt romani? in care spanie a trait ea? si cat de saraca a fost inainte de a ajunge in spania de e asa de incantata de slujba pe care a avut-o in spania si de banii castigati? vai de capul ei ! sau e atat de nesimtita ca nu o afecteaza dispretul cu care sunt tratati romanii in spania , din cauza ciorilor care comit toata gama de infractiuni posibila. ori face parte din categoria romanilor care injura si calomniaza ceilalti romani pe sisitemul lui iuda cand l-a vandut pe iisus pt 30 de arginti. deja de mentir gilipollas que se te ve el plumero! huuuuuuuuuuuoooooooooooooooo!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8675 secunde