Medicul de gardă

Formule de albire a dinților

591
Formule de albire a dinților - ice20whites-1348866258.jpg
"Mă uit la toate reclamele de paste de dinți-minune care albesc dinții într-o lună și mă tot întreb dacă e posibil așa ceva? Mai am o curiozitate: se pot albi dinții acasă, ori e nevoie de mâna unui stomatolog, ca să fie și rezultate, nu doar publicitate? " (Elenis Diaconu). 


Doamnă Diaconu, evident că unul din rolurile pastelor de dinți este acela de a curăța petele de pe suprafața danturii, însă potrivit medicului  stomatolog Cecilia Stănică, această curățare este superficială, de întreținere. O curățare profundă a dinților este posibilă într-un cabinet de specialitate, prin folosirea profesionistă a metodelor de albire cunoscute la această dată. De exemplu, medicul stomatolog poate să folosească geluri de albire a dinților sau lumină laser. 
Cât privește modul de acțiune, nu este obligatoriu ca tratamentul să acționeze asupra ambelor arcade, ci și asupra unor grupe de dinți, în funcție de starea acestora și de soluția propusă de medic. 


Atenție la restricții!
Indiscutabil, oricine își dorește o dantură strălucitoare și, evident, sănătoasă. Din păcate, la o metodă sau alta de albire a dinților (realizată în cabinetele stomatologice) nu pot recurge persoanele care au probleme precum dinți și gingii sensibile, carii, smalț erodat sau boli ale gingiei. De asemenea, nici copiii cu vârste până în 16 ani și nici femeile însărcinate nu au voie să-și albească dinții.
Cât privește metoda de albire, aceasta trebuie decisă de către medicul stomatolog, după o examinare atentă a pacientului și, dacă situația o impune, o eventuală curățare a danturii. Dacă, de exemplu, dentistul va opta pentru folosirea luminii polarizate, este bine să știți că procedura dă rezultate încă de la prima ședință. În general, efectele de albire pot apărea după circa o oră sau la un interval de aproximativ o săptămână de zile, în funcție de metoda utilizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Parodontita sau boala civilizației
Pagina a fost generata in 0.3347 secunde