Aproximativ 80% dintre români au probleme dentare

317
Aproximativ 80% dintre români au probleme dentare - dintishutterstock-1347655394.jpg
Cea mai frecventă afecțiune dentară în rândul românilor este apariția cariilor, arată un studiu european, publicat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale. În timp ce 80 la sută dintre cetățenii români au probleme cu dinții, 70% dintre europenii interogați au declarat că sunt mulțumiți de starea sănătății lor dentare.


Conform cercetărilor, în țara noastră, igiena dentară se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinți. Studiul relevă că patru din zece persoane prezintă probleme cauzate de placa dentară bacteriană, iar trei din zece români au respirația urât mirositoare și dinți sensibili. Cele mai frecvente simptome pentru dinți sensibili sunt durerile apărute în momentul în care mănâncă produse reci sau calde, 91%, urmate de durerea produsă de consumul produselor dulci/acre, 50%, sau atunci când intră în contact cu aerul rece, 47%.

Potrivit dr. Alexandru Brezoescu, directorul executiv al Uniunii Naționale a Asociațiilor Stomatologice, obiceiurile care includ o dietă sănătoasă, vizitele regulate la medicul stomatolog și periajul zilnic sunt cei mai importanți factori care contribuie la îmbunătățirea igienei orale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Sănătate : Tu te speli corect pe dinți?
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Cariile dentare, prevenite cu ulei de cocos
Pagina a fost generata in 0.2922 secunde