Medicul de gardă

Spondiloza cervicală. Cum ameliorezi durerile

843
1
Spondiloza cervicală. Cum ameliorezi durerile - 15novmedicgimnasticamed-1384530203.jpg

Articole de la același autor

"Am spondiloză cervicală și m-am obișnuit să fac mișcări în fiecare zi. Câteodată, mă ajută, alteori, apar dureri și mai mari. Iar dacă stau pe loc, e și mai rău. O fi din cauză că s-a răcit vremea? Rog medicul să mă ajute cu niște sfaturi, că nu-mi permit să merg la proceduri! Rodica G.".

v v v

Referitor la simptomele neplăcute ale spondilozei cervicale, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că acestea se resimt când apar modificări ale stării vremii, dar și din cauza unor poziții și mișcări incorecte sau după efort prelungit. Pentru ca aceste dureri să fie cât mai rare, se recomandă practicarea constantă a gimnasticii medicale. Ceea ce înseamnă ca pacientul să facă, zi de zi, exercițiile învățate la ședințele de kinetoterapie. Apoi, chiar dacă durerile dispar după curele de fizio și kinetoterapie, nu trebuie să se renunțe la gimnastica medicală.

Confuzii. Medicul știe din experiență că majoritatea pacienților confundă mișcările zilnice cu gimnastica me-dicală sau kinetoterapia. Indiscutabil că ajută și acestea, dar numai dacă sunt făcute corect și recomandate de reumatolog. Însă, medicul atrage atenția că mișcările de gimnastică medicală specifice afecțiunilor coloanei, inclusiv spondilozei cervicale, trebuie învățate de la oameni specializați, iar mișcările constante nu trebuie confundate cu gimnastica medicală. Cu atât mai mult cu cât mișcările zilnice sunt, de cele multe ori, efectuate incorect și, în plus, există riscul să ducă la uzura coloanei vertebrale, a articulațiilor. De aceea, este importantă gimnastica medicală zilnică, de cel puțin 10-15 minute, seara, la sfârșitul activității, însă numai după un program alcătuit de un specialist în kinetoterapie. 

Comentează știrea

knockoff hermes purses
21 noiembrie 2013
knockoff hermes purses

hermes birkin bag togo leather Stiri Cetățenești : Spondiloza cervicală. Cum ameliorezi durerile | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online knockoff hermes purses http://www.halbergservice.dk/css/hermes-replica-purses.html

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se tratează spondiloza cervicală
Pagina a fost generata in 0.4859 secunde