Veterinarul pe recepție

Știți câte boli transmit animalele?

673
2
Știți câte boli transmit animalele? - 18ianveterinar-1326906598.jpg
"O fi câinele iubit și aliat al omului, dar lăsat de izbeliște, ne face multe belele. Eu nu cred că se va rezolva vreodată la Constanța problema lor și cred că ar trebui să scrieți ce pe-ricol au ei pentru sănătatea omului, dar și alte animale" (Iulia Moraru).

v v v

Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, în prezent se cunosc peste 200 de boli cu transmitere de la animale la om. Pentru a le preveni, specialistul recomandă păstrarea regulilor elementare de igienă, vaccinarea și deparazitarea animalelor.

Cum se numesc bolile?

Zoonoze: Atunci când auziți discutându-se despre zoonoze, este vorba despre denumirea generică a bolilor care se transmit de la animal la om. Viroze, bacterioze, parazitoze, micoze. Ca și zoonozele, în general, acestea sunt transmise de animalele sălbatice și, în mod accidental, de animalele de companie nevaccinate. Turbarea: Dacă se întâmplă să fim mușcați de un câine care nu este vaccinat antirabic, trebuie să începem urgent serumizarea antirabică.

Care sunt celelalte boli cu care omul se poate molipsi de la animale, aflați din ziarul nostru de mâine. 

Comentează știrea

admirator
19 ianuarie 2012
corectare

Zicala citata este gresit interpretata. Este vorba de "caine" nu "caini". Si se refera la cainele cu stapin, nu la maidanezi. Maidanezii sunt un pericol public din toate punctele de vedere. Felicitari penru articol!

Jol
26 ianuarie 2012
Corecteaza in alta parte

Dar bolile pe care le transmit oamenii cum se numesc? De unde mama voastra ati luat gripa sau hepatita? De la caini? SIDA cine va da? Cainele? Cancer faceti de la caini sau de la ce dracului mancati si beti? Astora de va este frica sa nu vi se imbolnaveasca plozii, in timp ce cu o mana mangaie un catel maidanez si pe alta o indeasa cu pofta intr-o punga de chips-uri, am o sugestie pentru voi: IMPUSCATI-VA! Cati mor din accidente si cati de la muscaturi de caini??? Nu vreti sa interzicem si masinile? @Iulia Moraru, esti o proasta sadea!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Pagina a fost generata in 0.3134 secunde