Știți să alegeți laptele de calitate europeană?

366
Primul lucru care trebuie făcut este să căutați pe ambalajul produselor lactate ștampila ovală, singura care garantează respectarea tuturor normelor europene de calitate. Potrivit reglementărilor în vigoare, laptele de calitate UE (calitate A) trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
l " Numărul total de germeni - 100.000/ml.
l Celule somatice - 400.000-ml.
l Laptele se testează săptămânal la fiecare fermă cu control interlaboratorial.
l Testarea laptelui materie primă este necesară pentru a determina compoziția laptelui (grăsime, proteine), nivelul bacterial și biologic (numărul total de bacterii și celule somatice), cât și pentru a determina substanțele inhibitorii cum sunt impuritățile, antibioticele, dezinfectanții etc.
l Numărul total de germeni indică gradul de igienă în obținerea laptelui.
l Numărul ridicat de celule somatice presupune existența laptelui provenit de la animale bolnave. De aceea, numărul de celule somatice, precum și numărul total de germeni care se regăsesc în lapte, califică această materie primă ca fiind conformă sau nu cu normele europene și corespunzătoare sau nu pentru procesul de producție al lactatelor.
l În România, industria laptelui și a lactatelor nu este conformă în totalitate cu acest standard; nu toți producătorii îndeplinesc sută la sută parametrii UE pentru lapte, aceștia beneficiind de o perioadă de tranziție în care trebuie să ajungă la acești parametri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Glaucomul la copii
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Preparați-vă în casă rețete cosmetice
Pagina a fost generata in 1.525 secunde