Concurs Super desert de vară

574
Super desert de vară - 15iuniesuperdesertbun-1308152357.jpg
Indiscutabil, vara are un avantaj net față de celelalte anotimpuri: oferă multe fructe proaspete, adevărata piesă de rezistență a celor mai bune prăjituri. E nevoie de puțină voință, care te poate mobiliza în pregătirea unor rețete deosebite de prăjituri, pentru deliciul zilelor de vară, cum este și cea de astăzi:

Ingrediente: 1 kg căpșune proaspete, jumătate ceașcă zahăr, 2 cești și un sfert de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, puțină sare, jumătate ceașcă unt, un ou, trei sferturi ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă.

Mod de preparare: Taie căpșu-nele felii și amestecă-le cu jumă-tate de ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorporează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului. Ornează prăjitura cu frișcă și o poți savura, pentru că e într-adevăr un deliciu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui cu lămâie
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pisica în călduri face urât
Marţi, 14 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de căpșuni
Pagina a fost generata in 3.1784 secunde