Concurs Super desert de vară
![Super desert de vară - 15iuniesuperdesertbun-1308152357.jpg](https://cugetliber.ro/imagini/original/15iuniesuperdesertbun-1308152357.jpg)
Indiscutabil, vara are un avantaj net față de celelalte anotimpuri: oferă multe fructe proaspete, adevărata piesă de rezistență a celor mai bune prăjituri. E nevoie de puțină voință, care te poate mobiliza în pregătirea unor rețete deosebite de prăjituri, pentru deliciul zilelor de vară, cum este și cea de astăzi:
Ingrediente: 1 kg căpșune proaspete, jumătate ceașcă zahăr, 2 cești și un sfert de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, puțină sare, jumătate ceașcă unt, un ou, trei sferturi ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă.
Mod de preparare: Taie căpșu-nele felii și amestecă-le cu jumă-tate de ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorporează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului. Ornează prăjitura cu frișcă și o poți savura, pentru că e într-adevăr un deliciu!
Ingrediente: 1 kg căpșune proaspete, jumătate ceașcă zahăr, 2 cești și un sfert de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, puțină sare, jumătate ceașcă unt, un ou, trei sferturi ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă.
Mod de preparare: Taie căpșu-nele felii și amestecă-le cu jumă-tate de ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorporează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului. Ornează prăjitura cu frișcă și o poți savura, pentru că e într-adevăr un deliciu!
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 16 Iunie 2011
Miercuri, 15 Iunie 2011
Miercuri, 15 Iunie 2011
Miercuri, 15 Iunie 2011
Marţi, 14 Iunie 2011