Zece alimente vitale pentru sănătatea ta (1)

364
Întrucât nu există un aliment care să conțină toate principiile nutritive necesare, specialiștii recomandă ca ele să fie asociate în compunerea unui meniu zilnic, iar modul de preparare să fie cel mai sănătos. Mai mult, nu întotdeauna o alimentație variată este și sănătoasă. Asta, din cauză că unele alimente, chiar diferite ca aspect sau gust, pot face parte din aceeași categorie nutritivă.

Specialiștii consideră urmă-toarele zece alimente vitale pentru sănătate:

1. Semințe de floarea-soare-lui. Bogate în vitamina E (foarte importantă în lupta împotriva îmbătrânirii, stresului și infecțiilor), este bine să fie consumate mult și des. Presărați pe cereale la micul dejun, în cartofii gătiți sau amestecați în salate, pentru a suplimenta rezervele de vitamina E. Alternativă: o lingură de germeni de grâu sau șase migdale.

2. Sardine. Aliment bogat în calciu (vital în dezvoltarea și menținerea oaselor și dinților, ajută la contractarea mușchilor). Consumate mult și des (șase sardine pe zi aduc aportul necesar). Alternativă: două căni cu lapte sau 100 grame brânză.

3. Morcovi. Bogat în vitamina A, morcovul este un antioxidant puternic. Consumați măcar un morcov pe zi. Alternativă: 100 grame ficat sau 100 grame pate de ficat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 16 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Super desert de vară
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui cu lămâie
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pisica în călduri face urât
Marţi, 14 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de căpșuni
Pagina a fost generata in 2.7926 secunde