Super-rețeta zilei

234
Super-rețeta zilei - sitesuperreteta-1416139686.jpg
Carne de vită cu sos de rodii (Ras asfour). Este un preparat culinar deosebit de apreciat în restaurantele libaneze din România, denumit "Ras asfour", tradus prin expresia "cap de vrabie" (nume dat bucățelelor de carne). Se prepară din cuburi (sau fâșii) de carne, în special de vită, sotată cu ceapă și caramelizată cu suc de rodii. Fragedă, aromată, dulce și totodată acrișoară, carnea din ras asfour are un gust unic.

Ingrediente: 800 grame carne de vită fragedă (mușchi, antricot), 2 cepe mari, 100 ml sirop de rodii, 3 linguri ulei de măsline, o cană supă de vită, zeamă de lămâie (dacă e cazul), 2 linguri pătrunjel verde tocat, piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Curățați ceapa și tăiați-o peștișori. Tăiați carnea în cuburi sau fâșii. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiță. Adăugați carnea și sotați-o la foc iute cam cinci minute. Când începe să-și schimbe culoarea, adăugați ceapa și rumeniți-o la foc mare. Stingeți cu sirop de rodii și supă. Fierbeți la foc iute până când carnea este bine pătrunsă și sosul s-a îngroșat. Asezonați cu sare (dacă e cazul) și piper. Ras asfour se servește ca atare, cu lipii, ca gustare caldă sau cu garnituri de grâu bulgur,cușcuș, ca fel principal. Dulceața și aciditatea ras asfour-ului se reglează cu zeamă de lămâie și/sau puțin zahăr.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Liberele de week-end, facultative?
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce este Aquis-ul comunitar (I)
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Religia, ca un "coșmar"?
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super - reteta zilei
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : "Nu e vorba de curaj aici!"
Pagina a fost generata in 2.2401 secunde