Super-rețeta zilei
Este un preparat care, în afară de faptul că arată senzațional, este sănătos, consistent și extrem de gustos. Ingrediente: 600 g verdețuri (spanac, urzici, lobodă, ștevie, congelate sau proaspete, în funcție de sezon), 400 g piept de pui, 300 g cartofi, 50 g unt, 2 ouă, 50 ml ulei, o linguriță semințe de coriandru măcinate, 2 linguri pesmet, sare, piper.
Mod de preparare
1. Curățați verdețurile, spălați-le și opăriți-le. Scurgeți-le și puneți-le la fiert în 2 litri de apă și o linguriță de sare. După 10 minute, scurgeți-le de apă și tocați-le cât mai mărunt, apoi când s-au mai răcit amestecați-le cu un ou.
2. Pieptul de pui curățat și spălat tăiați-l în feliuțe și prăjiți-le înăbușit în 2-3 linguri ulei. Tocați feliutele prăjite cât mai mărunt și amestecati tocătura cu coriandrul măcinat, un ou și potriviți de sare și piper.
3. Din cartofii fierți în apă cu sare, faceți un piure în care puneți untul. Ungeți o formă de cozonac cu unt, tapetați-o cu pesmet și puneți pe fundul acesteia o treime din cantitatea de verdețuri. Peste acestea puneți piureul de cartofi , iar peste cartofi un alt strat de verdeață. Peste el puneți pieptul de pui, iar deasupra puneți verdeața rămasă. Introduceți tava în cuptorul încins și coaceți terina la foc potrivit circa jumătate de oră. Lăsați-o să se răcească 15-20 de minute, apoi tăiați-o în felii de circa 2 cm grosime.
Mod de preparare
1. Curățați verdețurile, spălați-le și opăriți-le. Scurgeți-le și puneți-le la fiert în 2 litri de apă și o linguriță de sare. După 10 minute, scurgeți-le de apă și tocați-le cât mai mărunt, apoi când s-au mai răcit amestecați-le cu un ou.
2. Pieptul de pui curățat și spălat tăiați-l în feliuțe și prăjiți-le înăbușit în 2-3 linguri ulei. Tocați feliutele prăjite cât mai mărunt și amestecati tocătura cu coriandrul măcinat, un ou și potriviți de sare și piper.
3. Din cartofii fierți în apă cu sare, faceți un piure în care puneți untul. Ungeți o formă de cozonac cu unt, tapetați-o cu pesmet și puneți pe fundul acesteia o treime din cantitatea de verdețuri. Peste acestea puneți piureul de cartofi , iar peste cartofi un alt strat de verdeață. Peste el puneți pieptul de pui, iar deasupra puneți verdeața rămasă. Introduceți tava în cuptorul încins și coaceți terina la foc potrivit circa jumătate de oră. Lăsați-o să se răcească 15-20 de minute, apoi tăiați-o în felii de circa 2 cm grosime.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 04 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Vineri, 05 Decembrie 2014
Joi, 04 Decembrie 2014
Joi, 04 Decembrie 2014
Joi, 04 Decembrie 2014
Joi, 04 Decembrie 2014