Super-rețeta zilei

164
Super-rețeta zilei - sitesuperreteta-1418049745.jpg
Începând de astăzi, o să vă prezentăm câte o rețetă mai spectaculoasă pentru masa de Crăciun. Și pentru că alegerea unui tort nu este deloc o chestiune ușoară, aflați, în continuare, cum se prepară un tort special pentru Crăciun, cu adevărat spectaculos ca prezentare, dar și foarte gustos.

Ingrediente pentru blat: 200 g unt; 160 g de zahăr granulat; jumătate ceașcă de smântână; jumătate ceașcă de lapte bătut; 200 ml lapte; o linguriță cu extract de vanilie; un sfert de linguriță cu extract de migdale; 300 g făină albă; o linguriță praf de copt; o linguriță bicarbonat de sodiu; colorant alimentar. Ingrediente pentru glazură: 2 cești de smântână; 4 linguri zahăr pudră; 2 lingurițe zeamă de lămâie; fulgi de cocos; 150 g de gem de căpșuni. Ingrediente pentru crema de unt: 320 g de unt, moale; 400 g de zahăr pudră; jumătate linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare: Amestecă untul și zahărul până ce se omogenizează, după care adaugă laptele bătut și smântâna. În alt vas combină făina, praful de copt și bicarbonatul. Cu mixerul la viteză minimă adaugă treptat laptele. Separă amestecul în trei vase diferite, din care în unul adaugi puțin colorant roșu alimentar, iar în altul, colorant verde. Toarnă compoziția în tăvi pentru tort, tapetate cu unt și făină. Dă-o la cuptor timp de 30 de minunte. Pentru glazură bate smântâna bine, împreună cu zahărul și zeamade lămâie. Crema de unt se face cu două zile înainte, în felul următor: cu ajutorul mixerului amestecă untul la viteză medie, timp de 2 minute. Adaugă treptat câte o jumătate de ceașcă de zahăr și continuă să amesteci. La final, adaugă vanilia și lasă la frigider. Asamblează tortul punând între blaturi gemul de căpșuni. Învelește apoi tortul în crema de unt și adaugă glazura. Deasupra presară fulgii de nucă de cocos. Atenție, însă, tortul cu nucă de cocos și gem de căpșuni se servește decorat cu bomboane viu colorate, pentru a-i da un aer cât mai sofisticat și deosebit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru Crăciun
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru Crăciun
Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Pagina a fost generata in 2.3259 secunde