Termenul de aplicare a sancțiunii disciplinare

91

Articole de la același autor

"M-am trezit cu leafa tăiată cu 10% pe trei luni, după ce șeful m-a luat la întrebări că n-am făcut prea bine o lucrare. Nu trebuia să-mi dea și mie o hârtie, o decizie? Alexandru G.".

v v v

Legislația are prevederi clare în privința procedurii și a termenelor de aplicare a sancțiunilor disciplinare, a subliniat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. Așadar, pentru înlăturarea confuziilor, trebuie să se știe că data luării la cunoștință nu este data emiterii procesu-

lui-verbal de cercetare de către comisia disciplinară.

Decizie scrisă. Apoi, dacă salariatul a avut o abatere gravă sau mai multe abateri de la regulile de disciplină a muncii, ori de la cele pe care și le-a asumat prin contractul individual de muncă, regulamentul intern, contractul colectiv de muncă, angajatorul are dreptul să-l sancționeze, însă numai printr-o decizie scrisă, emisă în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoștință despre săvârșirea abaterii disciplinare și, atenție, nu mai târziu de șase luni de la data săvârșirii faptei.

Important! Termenul de 30 de zile calendaristice curge de la data la care reprezentantul angajatorului a luat cunoștință despre săvârșirea abaterii, iar al doilea termen, de șase luni, curge de la data să-vârșirii abaterii disciplinare. În interiorul celui de-al doilea termen, angajatorul trebuie să ia cunoștință de săvârșirea acestei abateri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4935 secunde