Trucuri în bucătărie

143
Trucuri în bucătărie - sitetrucbucat-1398188715.jpg
1. Focul mic este cel mai potrivit pentru o mâncare, aceasta având nevoie de căldură, nu de foc maxim. Încălzirea în exces poate fi dăunătoare, mai ales pentru carne, astfel pierzându-se savoarea, gustul, textura și culoarea. Cele mai multe rețete necesită o încălzire potrivită la început, dar imediat ce ajung ingredientele la punctual de fierbere, focul trebuie redus.


2. Se recomandă acoperirea cratiței cu un capac, în timp ce fierbe la foc mic, pentru a păstra aroma potrivită.


3. Ficățeii se pot servi calzi drept gustare separată, sau se poate face pateu din ficat, șnițele. De reținut! Ficatul nu se sărează înainte de călire, când se prepară drept gustare separată, deoarece se întărește.


4. Când carnea de vită este una bătrână și fierbe greu, în cratița unde fierbe se va pune câte o linguriță de alcool la litrul de apă.
5. Legumele care sunt ofilite se pun în apă rece cu felii de lămâie timp de o oră, dar trebuie preparate imediat.


6. Cartofii curățați și nepuși în apă rece își pierd din culoare, deoarece le dispare amidonul. Astfel, imediat curățați, trebuie puși în apă rece și ținuți așa până la preparare. Totuși, se recomandă a fi preparați cât mai repede posibil. Când cartofii sunt folosiți și în alte mâncăruri în care se solicită un sos acid, de exemplu cel de roșii, trebuie gătiți separat, sau sosul se adaugă după ce cartofii sunt deja fierți, altfel se vor întări. 


7. Pentru a nu-și pierde din culoare, ciupercile curățate se pun într-un vas cu apă rece și câteva picături de lămâie.


8. Fasolea uscată se pune la înmuiat seara, iar a doua zi se mai trece în câteva ape pentru a scăpa de coji. În timpul fierberii se schimbă apa de două-trei ori și se clătesc cu apă rece, pentru a a evita problemele digestive. 


9. Salata verde se spală sub jetul de apă, dar nu se ține în apă, pentru a nu-și pierde substanțele nutritive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cauzele inflamării amigdalelor
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Pagina a fost generata in 2.3616 secunde