Warning: getimagesize(): corrupt JPEG data: 1982 extraneous bytes before marker in /var/www/html/cuget_liber/include/meta_process.php on line 112
Cauzele inflamării amigdalelor
Medicul de gardă:

Cauzele inflamării amigdalelor

186
Cauzele inflamării amigdalelor - medicdeceseinflamamigdalit-1398188655.jpg

Articole de la același autor

"La noi în casă se fumează. Problema e că avem un copil de nouă ani care a început să aibă probleme cu amigda-lele, iar doctorul, zgâr-cit la vorbă, și-a dat seama că suntem fumători și ne-a spus că e de la fumul de țigară. Probabil că a glumit!"  (Elena G.)


Nu este chiar o glumă, însă, după cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, deși nu există o dovadă prea clară care să confirme legătura dintre fumul de țigară și amigdalite, totuși, toate rapoartele arată că, în general, copiii expuși la fumul de țigară au mai multe probleme cu amigdalele. Cât privește principalele cauze ale amigdalitei, acestea sunt de natură virală și bacteriană, bacteria cea mai implicată în îmbolnăvirea amigda-lelor purtând  denumirea de streptotoc betahemolitic grup A. 


Factori de risc
Pe de altă parte, trebuie avuți în vedere factorii de risc. Este vorba, în primul rând, de contactul apropiat cu o persoană deja infectată. Practic, picături contagioase ajung în aer în timpul respirației, al tusei sau strănutului, infecția producându-se urmare a inspirării aerului contaminat. De asemenea, infecția poate să apară și atunci când agenții patogeni ajung pe obiecte care vin în contact cu nasul, ochii, gura sau care ajung pe piele. 


Ce este amigdalita
În timp ce amigdalele sunt structuri localizate de o parte și de alta a gâtului, în spatele bazei limbii, având rolul de a proteja  organismul de infecții, amigdalita este o inflamație de natură infec-țioasă a amigdalelor, care poate fi asociată cu febră și dureri. Pentru a nu lăsa infecția să acționeze în voie, după sesizarea primelor simptome, este imperios necesar un consult medical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5608 secunde