Trucuri pentru aranjarea mesei de Anul Nou

1502
Trucuri pentru aranjarea mesei de Anul Nou - masa-1356655627.jpg
l Culoarea feței de masă trebuie să fie în armonie cu cea a tacâmurilor, dar și a decorațiunilor din încăperea unde are loc petrecerea de Revelion.


l Dacă, de exemplu, fața de masă este una sofisticată și de sărbătoare, ceea ce se recomandă în astfel de ocazii, atunci și restul aranjamentului trebuie să se ridice la același nivel, mai exact, nu se pun farfurii simple pe o asemenea față de masă.

l Nu vă faceți probleme, căci se poate aranja o masă frumoasă și cu lucruri mai modeste, însă cu condiția de a se potrivi unele cu altele. Astfel, pe o față de masă ieftină și înflorată nu se pun farfurii de porțelan vechi sau sfeșnic de argint, după cum pe o față de masă din damasc scump nu se pun farfurii din lut.

l Aranjamentul mesei trebuie să se potrivească și cu felurile de mâncare servite. De exemplu, o tocăniță sau un gulaș se potrivesc cu farfuriile de lut. La mâncărurile cu specific francez se pun pe masă farfurii de porțelan. Pe masa de bufet se pun fețe din materiale care se curăță ușor.

l Dacă se întâmplă să nu avem două seturi identice de tacâmuri, putem să le folosim și pe cele de zi cu zi, completând aranjamentul mesei cu șervețele de hârtie colorată și o vază de aceeași culoare în mijloc.

l În cazul în care avem seturi complete de tacâmuri, se folosesc supierele, bolurile, fructierele etc., de la aceste seturi. Dacă seturile nu sunt complete, atunci mâncărurile pot fi servite în boluri de sticlă sau în vasele yena în care au fost gătite.

l Referitor la pahare, acestea trebuie alese tot în funcție de restul aranjamentului mesei. De exemplu, nu se potrivesc paharele de cristal la farfuriile de lut. La fel de nepotrivit este să punem pahare în stil rustic pe o față de masă din damasc.

l De reținut! Nu se recomandă exces de ornamente pe masă. Dacă folosim o vază, ar fi indicat să fie una de dimensiuni mai mici; sfeșnicele cu lumânări trebuie aranjate astfel încât flacăra acestora să nu deranjeze pe nimeni. Dacă bolurile cu salate, băuturile, pâinea, nu încap pe masă, soluția este să le așezați pe o altă masă mai mică, așezată lângă masa mare. Masa va fi mult mai aerisită, iar nota festivă va domina. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 4.6038 secunde