Trucuri pentru evitarea accidentelor în bucătărie
Mai mult decât oricând, în această perioadă, cea mai mare parte a accidentelor au loc în gospodărie. Iată ce trebuie să faci, potrivit Click pentru femei, ca să eviți accidentele din această zonă a casei:
- Păstrează cuțitele într-un sertar sau un suport special. Când speli cuțitele, pune-le în uscător cu vârful în jos.
- Nu lăsa șervete de bucătărie, perdeaua sau materiale inflamabile (de exemplu, alcool) în apropierea aragazului.
- Când gătești, prinde-ți părul și evită hainele cu mâneci largi, ca să nu se aprinde la de flacăra aragzului.
- Tigăile se așază pe aragaz cu coada înspre interior. În acest fel nu riști să le agăți și să verși conținutu, și nu sunt un pericol nici pentru copii, care le pot trage de pe aragaz.
- Evită formarea curenților de aer, flacăra aragazului s-ar putea stinge fără să bagi de seamă, și dacă nu ai aragaz cu supapă de siguranță, există pericolul exploziei.
- Folosește pentru spălarea gresiei soluții speciale, pentru a evita alunecarea pe pardoseală. Dacă ai covorașe în bucătărie, ai grijă să aibă strat aderent de cauciuc.
- Verifică periodic sistemul în care sunt prinse corpurile suspendate, mai ales dacă dulapurile sunt pline cu farfurii și borcane cu alimente, care sunt destul de grele
- Prizele tebuie să aibă împământare, iar aparatele electrocasnice trebuie folosite conform instrucțiunilor.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Miercuri, 16 Aprilie 2014
Marţi, 15 Aprilie 2014
Marţi, 15 Aprilie 2014
Marţi, 15 Aprilie 2014
Marţi, 15 Aprilie 2014