Trucuri pentru flori frumoase

369
Trucuri pentru flori frumoase - sitetrucflori-1402839141.jpg
Plantele tale nu se vor usca dacă vei pune în mod regulat pe pământul ușor umed un amestec de zaț de cafea și zahăr pudră, spun specialiștii Grădina mea. 


De asemenea, pentru ca florile să fie cu adevărat superbe și pe caniculă, udarea plantelor e bine să fie făcută la intervale regulate, dar fără a le inunda. Verifică înainte dacă pământul este umed. Nu le uda decât când este uscat, este un amănunt extrem de important pentru sănătatea plantelor.


Pământul de la suprafața plantelor are tendința de a se tasa și astfel sufocă rădăcinile. Așadar, fă rost de o lopățică și folosește-o regulat, pentru că numai astfel se va afâna suprafața solului.


Sunt plante foarte pretențioase, care nu suportă apa calcaroasă de la robinet dar pe care le iubești mult. În astfel de situații, se lasă cu ceva cheltuială, dar va merita efortul. Așadar, folosește apă minerală plată sau demineralizată pentru florile cu pretenții. 


Protejează-le de insecte. Păianjenii roșii pot fi înlăturați badijonând frunzele plantelor cu un preparat compus din tutunul a șase țigări înmuiat într-un litru de apă în care ai adăugat un degetar de alcool alb. Pentru alungarea puricilor, pune în ghiveci sau pe lângă plante bețe de chibrituri cu capătul roșu în pământ, căci sulful îi va înlătura. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Martie 2014
Stire din Sănătate : Important pentru gravide
Pagina a fost generata in 1.6325 secunde