Ghivecele din plastic, pe placul plantelor?

331
Ghivecele din plastic, pe placul plantelor? - ghiveceplastic13m-1394713460.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, mediul în care se dezvoltă plantele în casă depinde foarte mult de ghivecele în care sunt plantate. Potrivit Casă și grădină, ca regulă generală, trebuie spus că toate ghivecele pentru plante, indiferent de materialul din care sunt făcute, trebuie să aibă un orificiu pentru scurgerea excesului de apă, pentru că drenajul este unul dintre factorii cei mai importanți pentru plantele în ghiveci.
Când vine vorba însă de ghivecele din plastic, deși sunt sunt cele mai populare, specialiștii avertizează că acestea nu sunt deloc pe placul plantelor. Principalul inconvenient este acela că pământul nu poate respira la parametri maximi. De asemenea, în astfel de ghivece, riscul ca planta să facă diferite forme de boli provocate de mucegai este foarte mare. 


Ce ghivece alegi? Ghivecele din ceramică sunt considerate cele mai bune, atunci când vine vorba despre plantele de apartament, fie din ceramică smălțuită sau nesmălțuită, cu motive populare sau simple. Aceste vase sunt absolut superbe, de un bun gust desăvârșit. Cele mai multe plante se simt bine în astfel de vase, pentru că pământul respiră, iar planta crește armonios. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi despre ghivecele pentru plante
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Diverse : Secretele unor plante de ghiveci viguroase
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Plante care purifică aerul
Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 1.6628 secunde