Uite popa, nu e popa!

165
1
Uite popa,  nu e popa! - uitepopa-1406896354.jpg

Articole de la același autor

"Eu, una, nu mai înțeleg nimic. Într-o zi aud că proprietarilor de mai multe case li se vor umfla impozitele, că, de sunt bogătani, iar în ziua următoare, se schimbă modificarea. Până la urmă, cum va fi? Nu este singura situație care mă obligă să cred că de aia este atâta nebunie printre funcționarii publici, la ghișee, că nici ei nu mai știu săracii legile, care se tot schimbă de la o zi la alta. Oare sutele de deputați plătiți să facă legi nu sunt în stare să dea o lege bună, odată pentru totdeauna, cum e în alte țări? Cât o să ne mai zăpăcească?" – se întreabă Anamaria Dan.

v v v

Într-adevăr, legislația actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire și cu 300% pentru a treia clădire și următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu. Însă, ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactată după retragerea documentului de pe site-ul Ministerului Finanțelor și obținută de Mediafax, arată că această impozitare suplimentară va fi eliminată. Renunțarea la impozitarea suplimentară este explicată de Guvern prin faptul că această măsură a fost considerată "inechitabilă" de către contribuabili și a generat și numeroase "probleme de administrare" la nivel local. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în continuare! 

Comentează știrea

admirator
2 august 2014
cei care au mai multe case

trebuie sa fie impozitati ca orice firma. Casele sunt o investitie, care aduc beneficii. (Chiriile). Deci... Eventual se poate impune forfetarul. Dar numai celor care inchiriaza, pe perioadele de inchiriere. In rest, impozitul obisnuit pe case/apartamente. Mai importanta e problema aia cu amendarea celor ce nu declara veniturile. Uneori, rudele iti ascund mostenirile, alteori nu ai acte (fara acte nu poti declara nimic... tot viciu al Fiscului, care nu preia declaratia de la mostenitorii legitimi ci oricine se duce si declara-plateste- impozitul e bine venit. Aici e nevoie de o lege mai cuprinzatoare si mai corecta. Mai ales ca sunt si cazuri cand proprietarul este intr-un oras si are proprietati in mai multe judete... Totul trebuie centralizat in orasul de resedinta...)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4229 secunde