VOX POPULI

Un ONG pentru "amnezia" domnului primar Mazăre!

2812
Un ONG pentru
Un constănțean s-a gândit să-și facă un ONG, care să-l ajute pe primarul Constanței să nu-i mai trateze pe alegătorii săi ca pe niște amnezici incapabili să țină minte sloganurile electorale ale celui pe care l-au propulsat la cârma urbei.

L. Adinulesei (38 ani), prin natura profesiei, circulă foarte mult cu autoturismul firmei la care lucrează atât pe drumurile Constanței, cât și pe cele din țară. Ne-a mărturisit că și-a epuizat tot arsenalul de invective la adresa celor care fac promisiuni electorale, iar apoi uită să le îndeplinească. În schimb, stând confortabil pe marginea politicii, nu prididesc să se rățoiască la cei de la "Centru".
Știți de ce s-a gândit L. A. să-și facă un ONG? Pentru că organizații de genul ăsta (în care unii deja activează într-o voioșie, dar se fac că nu văd multe lucruri, depinde de care parte a politicii sunt), chiar dau bine. Și dacă dau bine, se gândește el, șansele de a organiza, de exemplu, proteste împotriva politicienilor amnezici, care își uită promisiunile electorale după ce se cocooață în fotoliile râvnite, sunt mari și… oficiale: "pentru că nu vin din gura unui rebel ca mine, ci de la o organizație oficială care se zbate pentru o idee! Voi aduna fonduri ca să dăm proteste în presă, pe televiziuni, poate o să ne audă și pe noi cineva și o să înceteze circul ăsta! Chiar dacă nu-și respectă promisiunile electorale, măcar să nu fim luați de fraieri. Că asta mă doare pe mine, șmechereala multor politicieni, în frunte cu primarele nostru".

"Trafic ușor pe... coclaurile constănțene!"
Cititorul nostru dorește să-i impute primarului Constanței câteva lucruri, însă astăzi se limitează în "a dezgropa" unul dintre sloganurile electorale cu care a obținut cel puțin voturile familiei sale și ale câtorva prieteni, deloc puține la număr: "Primarele nostru e vedetă pe multe televiziuni, ce vorbește și, mai ales, ce ton și după ce expresii se dă în vânt, știu prea bine cei care îl urmăresc. Pe mine nu mă mai frapează limbajul lui colorat și agresiv. Altceva mă irită la alesul nostru (cu... 70 la sută din voturile constănțenilor - primesc să se revizuiască procentul, pentru că e foarte departe de adevărul pe care îl tot invocă pe televiziuni!): nu vrea să-și vadă niciodată bârna din ochiul lui! Înțeleg că e prea ocupat să vâneze paiele din ochii Puterii și mai ales ale... bunului său prieten, alias președintele țării, dar ar trebui să priceapă, totuși, că noi, constănțenii, nu suntem chiar o adunătură de infantili, ca să mă exprim elegant! Ca să-i dea în cap domnului președinte Băsescu, din spatele ecranului, îi tot întreabă pe români dacă trăiesc bine, așa cum le-a promis în campania electorală. Nu sunt un fan al președintelui în funcție, nici măcar nu l-am votat (eu am fost liberal sută la sută, dar acum nu mai știu ce sunt, pentru că liberalii mei au luat-o spre alte zări, doar de ei știute!), dar chiar dacă președintele ar fi fost genial, tot nu ar fi putut să ne facă pe noi să trăim bine pe așa o criză mondială! Domnul Mazăre e conștient de realitatea țării, dar repetă obsesiv chestia asta. În schimb, el e perfect și nu are nimic a-și reproșa.
Dacă tot și-o caută cu lumânarea, aș vrea să-l întreb și eu ceva pe domnul primar, pe care l-am votat doar pentru că, împreună cu domnul Nicușor Constantinescu, au promis că vor face totul ca să avem un trafic rutier ușor în municipiul nostru: de ce nu v-ați respectat acest slogan electoral, domnule Mazăre, că circulația rutieră în Constanța, tot varză a rămas? A, știu, pentru că nu v-a permis domnul Băsescu, scuze de întrebare!"

Timpii de semaforizare- corelați cu intensitatea traficului pietonal
Ca tată al unui băiețel de patru ani și jumătate, M. Ionescu (32 ani) se consideră pus în încurcătură în fața micuțului atunci când, deși se află încă pe trecerea de pietoni, șoferi mai îndrăzneți demarează în trombă, spre disperarea trecătorilor care nu au reușit să traverseze din cauza timpilor prea scurți rezervați… verdelui pietonal: "Nu pot să cred că nu se cunoaște foarte bine care sunt zonele de mare trafic pietonal din Constanța. Sunt convins că primăria știe că în intersecția Trocadero, de exemplu, pietonii așteaptă mult și bine verdele semaforului, iar atunci când apare, au parte de el câteva secunde, timp insuficient mai ales pentru cei neputincioși. Chiar eu m-am plâns în campanie domnului primar, cu copilul de mână, la o întrunire electorală. Ne-a promis uitându-se în ochii noștri că o să avem cel mai ușor trafic din țară, dar eu nu observ nici o schimbare. Dacă dânsul a uitat, eu stau bine cu memoria încă și nu mai suport să fiu păcălit. De ce nu se reglează timpii semafoarelor cu traficul din zonele în care se află? Degeaba suntem favorizați de tehnică, dacă trăim așa de complicat!".

Coșmar identic și pentru șoferi
Un alt constănțean, de data asta din eșalonul conducătorilor auto (care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul), reproșează primăriei "că nu-i pasă de cozile interminabile de mașini care se formează în zona Gării CFR Constanța, la semaforul din intersecția 1 Mai cu str. T. Burada, care circulă pe sensul 1 Mai - b-dul Lăpușneanu, unde se stă și de trei-patru ori la coadă până prinzi verdele. În schimb, pe sensul opus, circulă foarte puține mașini". Bărbatul atenționează că este maximă nevoie de monitorizarea zonei, astfel încât semafoarele să fie monitorizate și adaptate nevoilor reale ale participanților la trafic.
De asemenea, el cere primăriei să sincronizeze măcar semafoarele apropiate, dacă sistemul undă verde a rămas, și el, tot la stadiul de promisiune electorală, iar constănțenilor le sugerează "să se unească pentru a-și certa aleșii care le-au promis un trafic ușor în Constanța!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3546 secunde